Ντρέιμοντ Γκριν για οπαδούς Σέλτικς: «Αυτοί οι χαρακτηρισμοί θίγουν την καταγωγή και τη φυλή μου»

Τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς των οπαδών των Σέλτικς σχολίασε ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Ντρέιμοντ Γκριν για οπαδούς Σέλτικς: «Αυτοί οι χαρακτηρισμοί θίγουν την καταγωγή και τη φυλή μου»

Με ρατσιστικό τρόπο συμπεριφέρθηκαν κατά του Ντρέιμοντ Γκριν οι οπαδοί των Σέλτικς στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας της Βοστόνης με τους Ουόριορς.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν κατήγγειλε αυτή τη συμπεριφορά λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορεί να δεχτεί το γιουχάρισμα, όμως οι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν μετά θίγουν την καταγωγή και τη φυλή του.

«Είχα μείνει με το στόμα ανοικτό, έχω συνηθίσει να με αποδοκιμάζουν, να μου φωνάζουν αλλά ποτέ ένα ολόκληρο γήπεδο. Είτε είχα την μπάλα στα χέρια μου είτε όχι όλοι με έβριζαν, αυτό δεν με πείραξε καθόλου ίσα ίσα το απόλαυσα με κατά κάποιον τρόπο», δήλωσε αρχικά σε συνέντευξη του με το Complex Sports.

«Αλλά όταν κατεβαίνω με την μπάλα και ακούω να με λένε π@@να και ν@@ρο, αυτοί οι χαρακτηρισμοί με ενοχλούν γιατί θίγουν την καταγωγή μου και την φυλή μου. Εκεί είναι που είχα φτάσει σε σημείο να θέλω να πνίξω κάποιον, αλλά μετά σκέφτηκα ότι με αυτόν τον τρόπο θα χάσω την μάχη και ότι μπορεί να κοστίσω το πρωτάθλημα στην ομάδα μου», κατήγγειλε στη συνέχεια.

Να τονιστεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται τέτοια συμπεριφορά για τους οπαδούς των Σέλτικς, μια ιστορία που κρατάει από την εποχή της κόντρας Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ. Μάλιστα σε δηλώσεις o Λεμπρόν Τζέιμς τους έχει χαρακτηρίσει ως «ρατσιστές όσο δεν πάει».