Εκτός ομάδας έθεσαν οι Νετς τον Ίρβινγκ - Ζήτησε συγγνώμη ο παίκτης

Μείζον ζήτημα έχει προκληθεί στο ΝΒΑ με τον Κάιρι Ίρβινγκ και τα αντισημιτικά μηνύματά του. Εκτός ομάδας τον έθεσαν οι Νετς, συγγνώμη ζήτησε ο παίκτης.

Εκτός ομάδας έθεσαν οι Νετς τον Ίρβινγκ - Ζήτησε συγγνώμη ο παίκτης

Λίγες ώρες μετά την πληροφόρηση ότι οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας (τουλάχιστον για 5 αγώνες), ο Κάιρι Ίρβινγκ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη: «Λυπάμαι πολύ που σας προκάλεσα τόσο πόνο», είπε ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, αισθανόμενος τύψεις για τη δημοσίευσή του στο Twitter που διέδιδε αντισημιτικά μηνύματα.

Αφού οι Νετς ανακοίνωσαν την αποβολή του Ίρβινγκ, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δημοσίευσε ένα απολογητικό μήνυμα στο Instagram του.

«Δημοσίευσα ένα ντοκιμαντέρ που περιείχε ορισμένα ψευδή αντισημιτικά μηνύματα, που ήταν αναληθή και προσβλητικά για την εβραϊκή φυλή/θρησκεία. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Είμαι ευγνώμων που έχω αυτή την πλατφόρμα για να μοιράζομαι γνώσεις και θέλω να προχωρήσω μπροστά κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο για να μάθω περισσότερα γύρω από αυτό το ζήτημα. Απολογούμαι προς όλες τις εβραϊκές οικογένειες και τις κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από την ανάρτησή μου. Λυπάμαι βαθιά που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη.

Δεν είχα καμία πρόθεση να προβώ σε ασέβεια προς την εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να υπάρξει κατανόηση. Δεν διαφέρω από οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον. Αναζητώ κι εγώ τη γνώση και την αλήθεια. Ξέρω ποιος είμαι».

Ο Ίρβινγκ είχε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη, όταν ο ο Επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ κατήγγειλε δημοσίως το tweet του, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, οι Νετς τον απέκλεισαν από την ομάδα μέχρι νεοτέρας.

«Τις τελευταίες ημέρες, κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες να συνεργαστούμε με τον Κάιρι Ίρβινγκ για να τον βοηθήσουμε να κατανοήσει τον κίνδυνο του λόγου και των πράξεών του, σχετικά με τη δημοσιοποίηση μιας ταινίας που περιείχε αντισημιτικό μίσος. Πιστεύουμε ότι ακολουθώντας το μονοπάτι της συμμόρφωσης στην διαμορφωθείσα προκλητική κατάσταση, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για την εξάλειψη του μίσους και της μισαλλοδοξίας», ανέφερε η ομάδα του Μπρούκλιν, η οποία ανακοίνωσε ότι ο Ίρβινγκ τίθεται σε... διαθεσιμότητα τουλάχιστον για 5 παιχνίδια.