NBA: Με όγκο στον εγκέφαλο ο Ντικέμπε Μουτόμπο

Δυσάρεστα τα νέα για έναν παλιό θρύλο του ΝΒΑ, τον Ντικέμπε Μουτόμπο, ο οποίος λαμβάνει θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο.

NBA: Με όγκο στον εγκέφαλο ο Ντικέμπε Μουτόμπο

Με όγκο στον εγκέφαλο ταλαιπωρείται ένας από τους παλιούς θρύλους του ΝΒΑ, όπως ενημέρωσε επίσημα το Σάββατο η διοργανώτρια αρχή. Ο λόγος για τον Ντικέμπε Μουτόμπο, ο οποίος έγινε πασίγνωστος για την εκπληκτική ικανότητά του στα κοψίματα κατά τη 18ετή θητεία του στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Η σχετική ενημέρωση του ΝΒΑ αναφέρει αναλυτικά:

«Ο πρέσβης του ΝΒΑ και Hall of Famer, Ντικέμπε Μουτόμπο, επί του παρόντος λαμβάνει θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο. Λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα από μια ομάδα ειδικών στην Ατλάντα και είναι σε πολύ καλή διάθεση ξεκινώντας τη θεραπεία του. Ο Ντικέμπε και η οικογένειά του ζητούν ιδιωτικότητα αυτή την περίοδο, ώστε να επικεντρωθούν στη φροντίδα του. Είναι ευγνώμονες για τις προσευχές και τις ευχές σας».

Ο 56χρονος Κογκολέζος, ο οποίος έχει πάρει και την αμερικανική υπηκοότητα, αγωνίστηκε από πέντε χρόνια σε Ντένβερ Νάγκετς, Ατλάντα Χοκς και Χιούστον Ρόκετς, ενώ φόρεσε και τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ερς, Νιου Τζέρσεϊ Νετς και Νιου Γιόρκ Νικς. Η χαρακτηριστική του κίνηση με τον δείκτη του δεξιού του χεριού όποτε έκανε ένα κόψιμο, έχει μείνει στην ιστορία.