Μπεν Σίμονς: «Λένε ότι δε σουτάρω. Γιατί, σουτάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;»

Για την αδυναμία του στο σουτ, φέρνοντας ως παράδειγμα το Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε ο σταρ των Brooklyn Nets, Μπεν Σίμονς.

Μπεν Σίμονς: «Λένε ότι δε σουτάρω. Γιατί, σουτάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;»

«Ο κόσμος θα λέει πράγματα. Ακόμη κι αν βάλω ένα σουτ, τι θα πουν; Ότι δεν μπορώ να σουτάρω. Δεν μπορώ να κάνω τους πάντες χαρούμενους. Γιατί, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει; Δεν παίρνω τα σουτ που θέλει ο κόσμος, πάντα θα λένε κάτι για εμένα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ESPN και συνέχισε:

«Ο θόρυβος φτάνει συνεχώς στα αυτιά μου και δεν σταματάει. Κάποιες φορές με αρρωσταίνει, κάποιες άλλες είμαι εντάξει με αυτό. Έδειχναν ένα video με ένα airball σε ένα πάρκο του Μπρούκλιν. Την ίδια στιγμή, άλλοι 10 συμπαίκτες μου έκαναν airball. Ο κόσμος ψάχνει, βρίσκει και το κάνει θέμα. Πιστεύουν δηλαδή ότι θα κάνω airball σε κάθε σουτ; Δεν θα συμβεί. Πρέπει να είσαι σκληρόπετσος, αυτό έχω καταλάβει, δεν πρέπει να τα παίρνεις όλα προσωπικά».

Παρά τις όποιες δηλώσεις, όμως, τα στατιστικά είναι αμείλικτα και δε δικαιώνουν τον Αυστραλό σταρ. Σε 275 αγώνες στο NBA ο Σίμονς, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη θέση του playmaker, έχει συνολικά 5/34 τρίποντα με ποσοστό 14.7%. Από την άλλη ο «Greek Freak», που έχει βελτιωθεί αισθητά στον τομέα του μακρινού σουτ, έχει σε 656 παιχνίδια συνολικά 447/1550 τρίποντα με ποσοστό κοντά στο 30%.