ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Θέλω μία ομάδα και τη θέλω στο Λας Βέγκας»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε ξεκάθαρους τους στόχους του, αφού αποχωρήσει από την ενεργό δράση, λέγοντας ότι θέλει να αποκτήσει μια ομάδα του ΝΒΑ και την θέλει στο Λας Βέγκας.

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Θέλω μία ομάδα και τη θέλω στο Λας Βέγκας»

«Θα ήθελα πολύ να φέρω μια ομάδα εδώ κάποια στιγμή», είπε στους δημοσιογράφους αφού σημείωσε 23 πόντους στην ήττα των Λος Άντζελες Λέικερς από τους Φίνιξ Σανς σε παιχνίδι προετοιμασίας που έγινε στο Λας Βέγκας.

Και απευθύνθηκε απευθείας στον επίτροπο Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος δεν ήταν στο Λας Βέγκας. «Πιθανώς βλέπει κάθε συνέντευξη και απομαγνητοφώνηση που προέρχονται από παίκτες του ΝΒΑ», είπε ο Τζέιμς. «Λοιπόν, θέλω την ομάδα εδώ, Άνταμ. Ευχαριστώ.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμς συνδέει μία πιθανή μελλοντική αγορά ομάδας με το Λας Βέγκας. Ο 37χρονος Τζέιμς μπαίνει στην 20η σεζόν του στο ΝΒΑ. Τον Αύγουστο, υπέγραψε επέκταση 97,13 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λέικερς που θα διαρκέσει μέχρι τη σεζόν 2024-25. Δεν μπορεί να έχει ιδιοκτησιακό συμφέρον σε μια ομάδα του NBA μέχρι να αποσυρθεί, σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος.

Τον Ιούνιο, ο Σίλβερ αντιμετώπισε τη δυνατότητα επέκτασης πέρα από 30 ομάδες. Ενώ είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι, πρόσθεσε ότι το Λας Βέγκας και το Σιάτλ θα ήταν επιθυμητές τοποθεσίες στη συνέχεια.

«Αυτές είναι υπέροχες αγορές», είπε ο Σίλβερ. «Ήμασταν στο Σιάτλ. Λυπάμαι που δεν είμαστε πια εκεί. Έχουμε μια ομάδα WNBA (γυναίκες) στο Σιάτλ σε ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο κτίριο που τα πηγαίνει καταπληκτικά. Και το Λας Βέγκας... έχει αποδειχθεί μια εξαιρετική αθλητική αγορά.»

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει καθαρή περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, επομένως θα έπρεπε να ενταχθεί σε μια ομάδα ιδιοκτησίας για να αγοράσει μια ομάδα ΝΒΑ.

Οι Σανς, που πωλούνται αυτή τη στιγμή, αναμένεται να αλλάξουν χέρια για περισσότερα από τα 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε ο Τζο Τσάι για να αγοράσει τους Μπρούκλιν Νετς το 2019, ανέφερε το Sports Illustrated.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ