Μάρκανεν: «Στην Ευρώπη δεν παίρνεις τόσα σφυρίγματα όσα στο NBA»

Στις διαφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και NBA αλλά και στην παρουσία του στο Eurobasket στάθηκε ο Λάουρι Μάρκανεν κατά τη media day των Γιούτα Τζαζ.

Μάρκανεν: «Στην Ευρώπη δεν παίρνεις τόσα σφυρίγματα όσα στο NBA»

Ο Λάουρι Μάρκανεν ήταν επιβλητικός στο πρόσφατο Eurobasket οδηγώντας τη Φινλανδία μέχρι τη φάση των «8», όπου και αποκλείστηκε από την πρωταθλήτρια Ισπανία.

Ο άσος των Τζαζ στάθηκε, στη media day της νέας του ομάδας, στις διαφορές ανάμεσα στους δύο κόσμους του μπάσκετ, το NBA και την Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο Eurobasket της Γερμανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις διαφορές NBA και Ευρώπης: «Το NBA είναι λίγο διαφορετικό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχουν κάποιοι διαφορετικοί κανονισμοί. Στην Ευρώπη δεν παίρνεις τόσο εύκολα σφυρίγματα από τους διαιτητές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά».

Για το Eurobasket: «Έχω αυτοπεποίθηση και έδειξα πώς μπορώ να παίξω μπάσκετ. Δεν ήταν έκπληξη για εμένα. Τώρα είναι η ώρα να το δείξω και εδώ (σ.σ. στο NBA) συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά. Όσα έζησα αυτό το καλοκαίρι αποτελούν μια σπουδαία εμπειρία, ήταν ένα από τα ανταγωνιστικότερα Ευρωμπάσκετ που έχουν γίνει ποτέ, με τη συμμετοχή πολλών παικτών που αγωνίζονται στο NBA».