«Naija Odyssey»: Ταινία μικρού μήκους για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο (trailer)

Βγήκε το trailer της ταινίας μικρού μήκους για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη WhatsApp.

«Naija Odyssey»: Ταινία μικρού μήκους για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο (trailer)

Την 21η Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στο Prime Video η ταινία μικρού μήκους για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο «Naija Odyssey».

Σε ελεύθερη μετάφραση ο τίτλος σημαίνει «η οδύσσεια του ανθρώπου από τη Νιγηρία» και διηγείται την ιστορία του Greek Freak που μέχρι την επιλογή του στο Draft του 2013 δεν είχε ούτε ελληνική, ούτε νιγηριανή υπηκοότητα.

«Στην Ελλάδα οι δάσκαλοι μάς έλεγαν για ταξιδιώτες που πάλευαν με τη θάλασσα, πάλευαν να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους, να βρουν τον εαυτό τους», είναι τα λόγια σε αφήγηση του ίδιου του Γιάννη, με τα οποία ξεκινάει το trailer της ταινίας, με έναν σαφή παραλληλισμό με το ταξίδι του νόστου του Οδυσσέα.

«Ήμουν στο ίδιο ταξίδι. Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός. Στη Νιγηρία Έλληνας. Ζούσα στη μέση, ανάμεσα σε δύο χώρες, ανάμεσα σε δύο ταυτότητες. Ποιος είμαι; Ούτε έγω δεν ήξερα μερικές φορές», καταλήγει θέτοντας ξεκάθαρα τα προβλήματα προσαρμογής και αποδοχής των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου δεν τους αποδίδεται η ελληνική υπηκοότητα.

Δείτε το τρέιλερ: