Πάολο Μπανκέρο: «Γιάννης και Ντόνσιτς στους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών»

Το νούμερο 1 του Draft 2022, Πάολο Μπανκέρο, κατέταξε το Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Λούκα Ντόνσιτς στους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών στο NBA. Ποιοί είναι οι υπόλοιποι;

Πάολο Μπανκέρο: «Γιάννης και Ντόνσιτς στους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών»

Τη δική του 5αδα με τους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών που έχουν αγωνιστεί ή αγωνίζονται στο NBA έβγαλε το νέο αστέρι των Ορλάντο Μάτζικ, Πάολο Μπανκέρο.

Ο Ιταλο-αμερικανός, επέλεξε τους Τόνι Πάρκερ, Λούκα Ντόντσιτς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντιρκ Νοβίτσκι και Νικόλα Γιόκιτς.

Επιλογή λογική θα πει κανείς, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, έχει όμως άδικο;

Μπορεί να άφησε έκτος θρύλους του παρελθόντος όπως οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Άρβιντας Σαμπόνις και Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, επέλεξε όμως τους παίκτες με τις περισσότερες διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα στη θέση «1» διάλεξε τον Τόνι Πάρκερ, 4 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σπερς και 1 φορά MVP των τελικών το 2007. Στη θέση «3» ο Έλληνας σούπερ σταρ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, back-to-back MVP και καλύτερος αμυντικός (σ.σ. το 2020) του κορυφαίου πρωταθλήματος και φυσικά πρωταθλητής και MVP των τελικών το 2021.

Στη θέση «4», ο θρύλος του γερμανικού και παγκόσμιου μπάσκετ Ντιρκ Νοβίτσκι που τo 2011 σόκαρε το Λεμπρόν και την παρέα του «κλέβοντας» το δαχτυλίδι το πρωταθλητή από την υπερομάδα του Μαϊάμι.

Στη θέση «5» ο Νίκολα Γιόκιτς, back-to-back MVP τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ για το τέλος αφήσαμε στη θέση «2» το Λούκα Ντόνσιτς που στα 4 μόλις χρόνια που αγωνίζεται στο NBA έχει προλάβει να μπει 3 φορές στην κορυφαία 5αδα του πρωταθλήματος, ενώ ήταν και ρούκι της χρονιάς τη σεζόν 2018-19.

Με το debate στα social media να κρατάει καλά, κι όσο κι αν οι παλαιότεροι φίλοι του μπάσκετ να διαφωνούν με την επιλογή αυτή, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο... μικρός έχει facts!