Μπάιντεν για Ράσελ: «Ένας πρωταθλητής των πρωταθλητών»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ Μπιλ Ράσελ αναφερόμενος στη μάχη του κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Μπάιντεν για Ράσελ: «Ένας πρωταθλητής των πρωταθλητών»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε δηλώσεις του αποχαιρέτησε τον Μπιλ Ράσελ και στάθηκε σε όλα όσα είχε κάνει εκτός παρκέ κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η υπόσχεση της Αμερικής είναι να φερόμαστε και να μας φέρονται σαν ίσους σε όλη μας τη ζωή. Ποτέ δεν ανταποκριθήκαμε στο ακέραιο σε αυτή την υπόσχεση, αλλά ο Μπιλ Ράσελ διασφάλισε ότι δεν απομακρυνθήκαμε πολύ από αυτή.

Αντιμετώπισε τον ρατσισμό και το μίσος σε κάθε τομέα της αμερικανικής ζωής, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ.

Σε όλη του τη ζωή μάς ανάγκασε να αντικρίσουμε κατάματα σκληρές αλήθειες. Και σήμερα πλέον, υπάρχουν γενιές Αμερικανών έχουν να λένε τι σήμαινε για αυτούς ένας άνθρωπος που αγωνιζόταν για την αναγκαιότητα ο καθένας να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ο Μπιλ Ράσελ είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία μας. Ένας πρωταθλητής των πρωταθλητών, ένας καλός άνθρωπος και ένας σπουδαίος Αμερικανός, που έκανε τα πάντα για να γίνει πράξη η υπόσχεση πως η Αμερική είναι για όλους τους Αμερικανούς».