Γκριν: «Ο Πέιτον είχε συμβόλαιο 9 εκατ. αλλά κόστιζε… 45»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Γκάρι Πέιτον ΙΙ από τους Ουόριορς, εξηγώντας γιατί δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν.

Γκριν: «Ο Πέιτον είχε συμβόλαιο 9 εκατ. αλλά κόστιζε… 45»

Ο Γκάρι Πέιτον ΙΙ αποχώρησε από το Γκόλντεν Στέιτ και τους Ουόριορς, υπογράφοντας στους Μπλέιζερς για τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Ντρέιμοντς Γκριν ανέλυσε τον λόγο που οι πρωταθλητές αναγκάστηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο πολύπειρος φόργουορντ στάθηκε στην υψηλή φορολογία που υπάρχει στις ομάδες του ΝΒΑ και ειδικά σε αυτές που ξεπερνούν το διαθέσιμο salary cap, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Πέιτον κόστιζε… 45 εκατομμύρια στην ομάδα του Σαν Φρανσίσκο!

«Δεν ήθελα να δω τον “GP” να αποχωρεί. Όμως, οι φόροι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο χαλαροί. Ο “GP” υπέγραψε με 9 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν πέρυσι και με την κατάσταση στο salary cap μας και τη φορολογία μας στοίχιζε σχεδόν 45 εκατ. δολ τον χρόνο. Έτσι, δεν μπορούσαμε να τον βλέπουμε ως παίκτη των 9εκατ., αλλά ως αθλητή που κοστίζει 45 εκατ. δολάρια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε και να διορθώσουμε στις επόμενες συμβάσεις», ανέφερε.