Τριετής φυλάκιση με αναστολή στον Τζάκσον Χέιζ

Ο σέντερ των Νιου Όρλινς Πέλικανς, Τζάκσον Χέιζ, καταδικάστηκε την Τρίτη σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, 450 ώρες κοινωφελούς εργασίας και έναν χρόνο εβδομαδιαία μαθήματα ενδοοικογενειακής βίας, για συμπλοκή με αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν σε κλήση ενδοοικογενειακής βίας το περασμένο καλοκαίρι στο Λος Άντζελες.

Τριετής φυλάκιση με αναστολή στον Τζάκσον Χέιζ

Η καταδίκη έρχεται αφότου ο Χέιζ -όγδοη επιλογή στο ντραφτ του NBA του 2019- στις 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε να μην αντικρούσει τα πλημμελήματα για ψευδή φυλάκιση και αντίσταση σε έναν αξιωματικό.

Ο 22χρονος Χέιζ, θα καταβάλει αποζημίωση που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εισαγγελέα του Λος Άντζελες, Ρομπ Γουίλκοξ.

Ο Χέιζ συνελήφθη στις 28 Ιουλίου 2021, όταν η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση ενδοοικογενειακής βίας στις 3 τα ξημερώματα.

Το βίντεο της κάμερας σώματος της αστυνομίας δείχνει τον Χέιζ να διαπληκτίζεται με τους αστυνομικούς πριν χτυπηθεί δύο φορές με ηλεκτρονικό όπλο αναισθητοποίησης και ενώ η αστυνομικοί τον διέταξαν να φύγει από το σπίτι, την ώρα που προσπαθούσαν να συνομιλήσουν με μια γυναίκα.

Ο Χέιζ είπε στους αξιωματικούς ότι η γυναίκα ήταν η κοπέλα του και ότι του «έριχνε πράγματα» ενώ μάλωναν.

Ο Χέιζ νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο μετά τον καβγά. Ένας αξιωματικός που τραυματίσθηκε ίχο από τον Χέιζ έλαβε θεραπεία για τραυματισμό στον αγκώνα.

Κατά την περασμένη σεζόν ο Χέιζ έπαιξε σε 70 αγώνες με τους Πέλικανς και είχε μέσο όρο 9,3 πόντους και 4,5 ριμπάουντ.