ΛεΜπρόν Τζέιμς: Πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε πλέον ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ, σύμφωνα με το «Forbes».

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ

Έναν ακόμα τίτλο στην λαμπρή του καριέρα πανηγύρισε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αφού ο 37χρονος έγινε πλέον ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος.

Το «Forbes» υπολόγισε την καθαρή περιουσία του άσου των Λος Άντζελες Λέικερς σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, τονίζοντας, μάλιστα, πως μόνο πέρσι κέρδισε 121,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, εκτιμά ότι στην καριέρα του έχει εξασφαλίσει πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια μόνο από επιχειρηματικές επενδύσεις, διαφημίσεις και άλλες δραστηριότητες, πέρα από τους μισθούς του στις ομάδες που αγωνίστηκε.

«Αν συμβεί θα είναι το μεγαλύτερο ορόσημό μου. Θέλω να μεγιστοποιήσω την επιχείρησή μου. Και αν τύχει να τα καταφέρω, αν τύχει να είμαι αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων... Ω, Θεέ μου, θα είμαι ενθουσιασμένος», είπε πει το 2014 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για το ενδεχόμενο να γίνει δισεκατομμυριούχος παίκτης του ΝΒΑ, σε μία συνέντευξή του στο «GQ».

Επιπρόσθετα, η περιουσία του Μάικλ Τζόρνταν έχει υπολογιστεί στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το «Forbes», ωστόσο κατά την διάρκεια της υπέρλαμπρης καριέρας του δεν υπήρξε δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ.