Μπακς με DNA... Ολυμπιακού!

Οι Μπακς αγωνίστηκαν στη Βοστώνη με νοοτροπία refuse to lose, φτάνοντας σε ένα σπουδαίο break.

Μπακς με DNA... Ολυμπιακού!

Με τη σειρά στο 2-2 ήταν φανερό εξ αρχής ότι το Game 5 στη Βοστώνη θα έκρινε πολλά στην ημιτελική σειρά της Ανατολής, τόσο για τους Σέλτικς όσο και για τους Μπακς.

Μετά από μία σκληρή ήττα στο Μιλγουόκι, οι πρωταθλητές είχαν μία από τις δύσκολες αποστολές της φετινής σεζόν στο TD Garden. Παρότι το ματς αυτό δεν έκρινε την πρόκριση, θα έδινε ένα σημαντικό ουσιαστικό και ψυχολογικό προβάδισμα στους νικητές.

Την ίδια στιγμή, οι Σέλτικς εμφανίζονταν ως το ακλόνητο φαβορί, μετά το break στο Fiserv Forum και την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Οι «κέλτες» είχαν το μομέντουμ, τα «ελάφια» την πίεση.

Στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα αυτή η συνθήκη ήταν φανερή στο παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως οι πρωταθλητές δεν θα έπεφταν τόσο εύκολα. Πήγαν μία συγκεκριμένη νοοτροπία στη Βοστώνη. Αρνήθηκαν να χάσουν ακόμα και όταν η... μπίλια φάνηκε να κάθεται στους «κέλτες».

Θύμισαν το θρυλικό refuse to lose του Ολυμπιακού. Προφανώς μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες και ομάδες, όμως με ένα κοινό παρονομαστή: Τη δίψα για την ανατροπή και τον απόλυτο θρίαμβο, όταν η ομάδα αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο, στην πιο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή της.

Αυτή η ψυχοσύνθεση των Μπακς δεν θα μπορούσε να ενσαρκώνεται καλύτερα από κανέναν άλλον, πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ηγέτης των «ελαφιών» έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ: Σκόραρε (40 πόντους παρακαλώ), έβγαλε κρίσιμες άμυνες, έβαλε καθοριστικά καλάθια, μάτωσε. Δεν λύγισε, δεν πτοήθηκε και το Μιλγουόκι αποχώρησε θριαμβευτικά από την Βοστώνη.

Έκαναν λοιπόν το 3-2 οι Μπακς και απέχουν μία νίκη από τους τελικούς της Ανατολής. Προφανώς το Game 6 θα είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία για τα «ελάφια», που καλούνται να βρουν νέα ψυχικά αποθέματα για την δεύτερη σερί νίκη τους κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα έρθει με το... μαχαίρι στα δόντια στο Fiserv Forum.

Υ.Γ. Ο Γιάννης συνεχίζει διαρκώς να τρυπάει το ταβάνι του και να αποδεικνύεται διαρκώς MVP για τους πρωταθλητές, όμως ο Χόλιντεϊ είναι ο παράγοντας «Χ» της σειράς με τους Σέλτικς και έχει επικρατήσει κατά κράτος του Μάρκους Σμαρτ. Μετά το μαεστρικό φάουλ του στον πόιντ γκαρντ των «κελτών» στο Game 3, το οποίο αν είχε γίνει ακόμα και ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργότερα, θα είχαν δοθεί τρεις βολές, έβγαλε και το Game 5 δύο καθοριστικές άμυνες ξανά πάνω Σμαρτ. Μία τάπα και ένα κλέψιμο. Η ιστορία χωρίς αυτές τις δύο φάσεις μπορεί να ήταν διαφορετική...