Το πρωτάθλημα του 2020 «έκρυψε» αυτό που φέτος καταδίκασε τους Λέικερς

Οι Λέικερς ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν μία από τις πιο αποτυχημένες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους. Οι λόγοι για την φετινή τους πορεία όμως ήταν ορατοί από το 2020.

Το πρωτάθλημα του 2020 «έκρυψε» αυτό που φέτος καταδίκασε τους Λέικερς

Οι Σανς, οι οποίοι απέκλεισαν τους Λέικερς την περασμένη σεζόν στον πρώτο γύρο των playoffs της Δύσης, ήταν αυτοί που έμελλε να βάλουν ταφόπλακα στην φετινή ομάδα-έκτρωμα του Λος Άντζελες.

Οι Λέικερς ξεκίνησαν την χρονιά με βλέψεις για τίτλο και βαριά ονόματα στο ρόστερ, ήδη όμως από την αρχή διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα.

Ο Ουέστμπρουκ, για τον οποίο αποψιλώθηκε το περσινό ρόστερ και στη συνέχεια η παρουσία δεν επέτρεψε και την παραμονή του υπερπολύτιμου Άλεξ Καρούσο, δεν ταίριαξε ποτέ στο σύνολο. Για την ακρίβεια, ήταν σαν να μην είχε ρόλο, σε μία ομάδα που κλήθηκε επί της ουσίας να πλαισιώσει τους δύο υπάρχοντες σούπερ σταρ της ομάδας.

Ούτε όμως το υπόλοιπο ρόστερ πλαισιώθηκε με σωστά κριτήρια. Η επιλογή των Λέικερς να πλαισιώσουν την ομάδα τους κατά κύριο με βετεράνους παίκτες και μέσο ηλικιακό όρο άνω των 32 ετών τους στοίχισε ακριβά.

Παίκτες όπως οι Ντουάιτ Χάουαρντ, Τρέβορ Αρίζα, Ντι Τζέι Όγκουστιν, Κεντ Μπέιζμορ και Ουέιν Έλινγκτον, στερούνται αθλητικότητας και αντοχής για να ανταπεξέλθουν σε μία σεζόν 80 αγώνων.

Αν αφήσουμε όμως στην άκρη, όλα τα παραπάνω, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι Λέικερς δεν ήταν μία κακώς σχεδιασμένη ομάδα μόνο φέτος, αλλά και πέρσι και πρόπερσι. Μπορεί τη σεζόν 2019-20, η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ κατέκτησε το πρωτάθλημα, όμως τελικά ο τίτλος «έκρυψε» το βαθύτερο πρόβλημά της: Ότι δεν αντέχει σε μία μακρά σεζόν να φτάσει μέχρι το τέλος.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του στις πλάτες του μία ομάδα πλέον, ο «γυάλινος» Άντονι Ντέιβις αδυνατεί να βγάλει μια γεμάτη σεζόν και ο Βόγκελ είναι ένας προπονητής χωρίς προσωπικότητα, που τον οδηγούν οι παίκτες και όχι εκείνος αυτούς. Τι συνέβη λοιπόν το 2020 και αυτά θέματα πέρασαν στα... ψιλά;

Ο επιρρεπής στους τραυματισμούς Άντονι Ντέιβις είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να μπει ξεκούραστος στα παιχνίδια της «φούσκας», αφού προηγήθηκε μία μεγάλη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω της πανδημίας. Αντιθέτως, άλλες ομάδες με καλύτερο ρυθμό και πιο αθλητικούς παίκτες βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση από αυτή επιβεβλημένη συνθήκη.

Αποτέλεσμα; Οι Λέικερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές, κάτι που δύσκολα θα συνέβαινε υπό κανονικές συνθήκες. Ένας τίτλος φυσικά «σβήνει» τα πάντα, ωστόσο δεν αποτελεί πάντα το καλύτερο κριτήριο για τη συνέχεια. Όπως και αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση των «λιμνανθρώπων»...