Αντετοκούμπο: Αρνήθηκε να βάλει επιγονατίδα στους περσινούς τελικούς παρά τον κίνδυνο ρήξης χιαστού!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον τραυματισμό του, στο γόνατο, κατά τους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ και την άρνηση του να βάλει επιγονατίδα παρότι υπήρχε κίνδυνος για ρήξη χιαστού 

Αντετοκούμπο: Αρνήθηκε να βάλει επιγονατίδα στους περσινούς τελικούς παρά τον κίνδυνο ρήξης χιαστού!

Στον τραυματισμό του στο γόνατο και την κατάσταση υπό την οποία αγωνίστηκε στους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Athletic ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εκεί παραδέχθηκε ότι έπαιξε με κίνδυνο να υποστεί ρήξη χιαστού ή ρήξη συνδέσμων!

Παρόλα αυτά, αρνήθηκε να φορέσει επιγονατίδα για να προστατευθεί.

«Στον πρώτο τελικό, σε μία φάση, ο Τζέι Κράουντερ σούταρε και εγώ πάτησα στο πόδι του. Και ξέρεις, κάνει αυτή την κίνηση σαν κλωτσιά και ενώ προσπάθησα να τον αποφύγω, με κλώτσησε και το γόνατό μου έκανε υπερέκταση», θυμήθηκε ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς.

Την οποία ο, δις MVP, ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ.

«Αν το γόνατο μου πάθαινε για άλλη μία φορά υπερέκταση, είχα τελειώσει. Δεν υπήρχε τίποτα για να κοπεί εκεί. Ήμουν ήδη διαλυμένος. Το κομμάτι που με προστατεύει από μία πιθανή ρήξη χιαστού ή ρήξη συνδέσμων είχε ήδη κοπεί. Αυτό εμποδίζει το πόδι σου να μην πάει εντελώς στην αντίθετη φορά. Είχε σκιστεί. Οπότε αν πάθαινα άλλη μία υπερέκταση, θα ήταν το τέλος για εμένα», τόνισε ο Αντετοκούνμπο.

Ο Giannis εξήγησε ότι αρνήθηκε να φορέσει μία επιγονατίδα. «Διάβολε! Όχι. Με τίποτα. Δεν φοράω αυτή τη μ@λ@κι@. Οι Μπακς μου είπανε ότι φοράει τέτοια ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Τιμ Ντάνκαν», είπε ο Greek Freak παρά τις εκκλήσεις και παρακλήσεις των ιθυνόντων των Μπακς.

Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο δικαιολόγησε την απόφασή του, ενθυμούμενος τους γονείς του, όταν ζούσαν στην Ελλάδα.

«Έχω αυτή τη νοοτροπία, με τη μαμά και τον μπαμπά μου, όταν δούλευαν στην Ελλάδα, δεν ένιωθαν πόνο. Γιατί; Γιατί να αισθανθώ εγώ πόνο τώρα. Δεν πονούσαν, δεν γκρίνιαζαν. Δεν είδα τον μπαμπά μου να κλαίει επειδή πονάει. Ούτε τη μητέρα μου. Ετσι έχω μεγαλώσει. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, δεν ήταν για εμένα», εξήγησε.