Γιούτα Τζαζ: Δεν τα βρίσκουν με τίποτα Γκομπέρ-Μίτσελ

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί στη Γιούτα, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του Μίτσελ και του Γκομπέρ πάνε από το κακό στο χειρότερο. 

Γιούτα Τζαζ: Δεν τα βρίσκουν με τίποτα Γκομπέρ-Μίτσελ

Τα πράγματα στη Γιούτα δεν πάνε καλά. Πρώτα ο κορονοϊός, έπειτα οι τραυματισμοί αποδεκάτισαν την ομάδα του Κουίν Σνάιντερ, η οποία από τη τρίτη θέση στη βαθμολογία, έχει βρεθεί-πλέον-μία… ανάσα από τη πέμπτη.

Ωστόσο, ένα ακόμη πρόβλημα, το ποίος δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση αν δεν συνέπιπτε με το χρονικό όριο των μεταγραφών, το οποίο έχει στενέψει αρκετά (10 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία), είναι η «χαώδης» διαφορά απόψεων ανάμεσα στον Ντόνοβαν Μίτσελ και τον Ρούντι Γκομπέρ. Οι δύο σταρ είναι γνωστό ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Στη Γιούτα γνωρίζουν πολύ καλά την αξία και των δύο αθλητών, τόσο για την ομάδα όσο και στην αγορά. Βέβαια, προς έκπληξη όλων, ο πιο πιθανός για να… χαιρετήσει είναι ο Μίτσελ.

Ο 25χρονος γκαρντ σε 5 σεζόν με τη φανέλα των Τζαζ αριθμεί 23,7 πόντους (49.2% στο δίποντο, 35.9% στο τρίποντο, 83.4% στις βολές), 4.1 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 33.7 λεπτά, ωστόσο μέσα στον οργανισμό σημαντικότερος θεωρείται ο Γκομπέρ, καθώς από εκείνον ξεκινούν και σε εκείνον τελειώνουν όσα αφορούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας και την αμυντική φιλοσοφία του Κουίν Σνάιντερ, οπότε αν κάποιος πρέπει να αποχωρήσει, αυτός πιθανότατα θα είναι ο νεαρός περιφερειακός.

Το ασύμφωνο στην όλη υπόθεση, όμως, είναι ότι ο All-Star των «Μορμόνων» έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και μπορεί να το επεκτείνει για ακόμα μία σεζόν αντί 37.1 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγοραστική του αξία του βρίσκεται ψηλά και θα είναι πολύ δύσκολο ο οργανισμός, στον οποίο έχει πλέον σημαντική "φωνή" ο Ντάνι Έιντζ, να βρει ένα πραγματικά ικανοποιητικό πακέτο για να τον ανταλλάξει.