Τι είπε ο Αντετοκούνμπο για το σκληρό φάουλ του Χάρελ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στο σκληρό φάουλ που δέχθηκε από τον Μοντρέζλ Χάρελ, τονίζοντας ότι όλοι στους Μπακς καλύπτουν ο ένας τον άλλο.

Τι είπε ο Αντετοκούνμπο για το σκληρό φάουλ του Χάρελ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε το 29ο triple-double (33 π., 15 ρ., 11 ασ.) της καριέρας του, προσπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν, και οδήγησε τους Μπακς σε νίκη με 112-98 επί των Ουίζαρντς.

Μετά το ματς μίλησε

Για το πώς εξηγεί ότι οι Μπακς συνήθως δεν παίζουν καλά στην τρίτη περίοδο των αγώνων: «Δεν ξέρω τι γίνεται. Νομίζω ότι ίσως σκεφτόμαστε υπερβολικά και δεν παίζουμε ελεύθερα και γρήγορα. Είμαστε σφιγμένοι, επειδή προσπαθούμε πολύ να μην χάσουμε στο επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου και πάντα την χάνουμε. Όσο παίζουμε καλό μπάσκετ όμως και δεν σκεφτόμαστε τόσο θα είμαστε καλά. Οι ηγέτες της ομάδας πρέπει να θέτουμε τον τόνο για να ακολουθήσουν όλοι. Θεωρώ πάντως ότι βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός».

Για το σκληρό φάουλ του Χάρελ, την αντίδραση του Πόρτις που τον υπερασπίστηκε: «Ο Πόρτις με καλύπτει και εγώ τον καλύπτω. Σέβομαι όλους τους συμπαίκτες μου και τον Μπόμπι που με υπερασπίστηκε. Ως ομάδα όμως πρέπει να θέσουμε τον τόνο και σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν κάποιος από εμάς δέχεται σκληρό φάουλ δεν θα αφήνουμε να συμβεί, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Μπορούμε να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε φάουλ, αλλά αν η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη πρέπει να ηρεμούμε. Είμαι καλά πάντως».

Για το κατά πόσο έχει βελτιωθεί ως πασέρ από τότε που μπήκε στο NBA: «Δεν θέλω να ακουστώ αλαζόνας, αλλά όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ δεν μπορούσα να σκοράρω. Ήμουν συμπαθητικός αμυντικός λόγω του μάκρους μου, αλλά είχα αργά πόδια. Αυτό που μπορούσα να κάνω και θα μπορώ να κάνω μέχρι τα 50 μου είναι να πασάρω την μπάλα.

Είναι ένστικτο. Βγάζω πάσες χωρίς να σκεφτώ. Αν το σκεφτείς, τότε δεν θα βγει η πάσα. Μπορούσα να βγάζω δύσκολες πάσες από τα 13 μου, ακόμα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία, το οποίο προφανώς βελτιώθηκε στο NBA. Είμαι πλέον πιο διατεθειμένος να πασάρω από ότι στην αρχή της καριέρας μου. Στοιχεία όπως το σουτ, οι βολές, οι ντρίμπλες, τα τελειώματά μου τα δούλεψα εδώ, αλλά το να πασάρω το είχα μέσα μου».

Για το αν μετά την βαριά ήττα από τους Νάγκετς οι Μπακς άλλαξαν κάτι για να συνέλθουν: «Δεν παίξαμε καλά με το Ντένβερ. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που χάσαμε με 36 πόντους διαφορά στο Μιλγουόκι. Προφανώς ήταν ντροπιαστικό, αλλά τέτοιες βραδιές θα υπάρξουν. Παίξαμε σκληρά όμως με τους Γουίζαρντς και καταλάβαμε ότι για να γίνουμε σπουδαίοι πρέπει να παίζουμε δυνατά.

Οι αντίπαλοί μας πεινάνε, θέλουν να μας νικήσουν επειδή είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει λοιπόν να παίζουμε κάθε βράδυ δυνατά και να χτίζουμε συνήθειες. Σήμερα ήταν καλή μέρα για εμάς, όχι επειδή νικήσαμε, αλλά λόγω του τρόπου που παίξαμε σε άμυνα και επίθεση. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό στο επόμενο παιχνίδι μας».

Για το πόσο σημαντικός είναι ο Πόρτις και αν έχει πάρει τον ρόλο του Τάκερ: «Ο Μπόμπι πάντα ήταν έτσι. Έχει καλή καρδιά, αλλά στο παρκέ παίζει σκληρά, προστατεύει τους συμπαίκτες του και αλληλοεπιδρά με το κοινό. Αυτός είναι. Και θέλουμε ο Μπόμπι να είναι Μπόμπι. Έτσι περνάει καλά όμως. Όταν προσπαθεί απλώς να κάνει πράγματα με τον σωστό τρόπο δεν περνάει καλά. Τον χρειαζόμαστε να σκοράρει, να παίζει σκληρά, να μιλάει με τους αντιπάλους, τον χρειαζόμαστε, γιατί όταν περνάει καλά, αυτό μεταδίδεται σε όλη την ομάδα».

Για το τι διαφορετικό έκαναν αυτός, ο Μίντλετον και ο Χόλιντεϊ στην 4η περίοδο: «Προσωπικά, προσπαθώ να εμπλέξω τους συμπαίκτες μου στις τρεις πρώτες περιόδους, γιατί για να είμαι σπουδαίος εγώ, πρέπει οι συμπαίκτες μου να είναι σπουδαίοι. Για να νικήσουμε, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, χρειάζεται η ομάδα να είναι καλύτερη από εμένα. Νομίζω ότι δεν το έκανα στα προηγούμενα παιχνίδια όσο σήμερα.

Ξέρω ότι θα υπάρξουν στιγμές όπου αν είμαι σε καλή μέρα θα αναλάβω δράση. Νομίζω όμως ότι και ο Μίντλετον και ο Χόλιντεϊ καταλάβαμε ότι χρειαζόμασταν και τα άλλα παιδιά να νιώσουν καλά, να παίξουν άμυνα και μετά στην τέταρτη περίοδο θα βρίσκαμε τρόπο να βγούμε μπροστά. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».