NBA: Με αλλαγές θα πραγματοποιηθεί το Rising Star Challenge στο All Star Game

Το Rising Star Challenge στο NBA All Star Game του 2022 στο Κλίβελαντ θα πραγματοποιηθεί με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του NBA.

NBA: Με αλλαγές θα πραγματοποιηθεί το Rising Star Challenge στο All Star Game

Όπως ανακοίνωσε το NBA, με νέο σύστημα διεξαγωγής θα πραγματοποιηθούν τoν Φεβρουάριο του 2022 στο Κλίβελαντ το Rising Star Challenge στο NBA All Star Game.

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τέσσερις ομάδες των επτά παικτών που θα αγωνιστούν σε ένα μίνι τουρνουά τριών αγώνων έχοντας στόχο ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων.

Στους δύο ημιτελικούς θα υπάρχει στόχος των 50 πόντων ενώ στον τελικό ο στόχος θα είναι οι 25 πόντοι. Το άθροισμα των δύο αυτών αριθμών είναι το 75, όσα δηλαδή και τα χρόνια ζωής του NBA.

Από εκεί και πέρα, τις ομάδες θα αποτελούν συνολικά 28 παίκτες, 12 ρούκις, 12 δευτεροετείς και 4 παίκτες από την G-League Ignite, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονιά.

Τέλος, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου παιχνιδιού θα μεσολαβήσει ένας διαγωνισμός, το λεγόμενο clutch challenge, όπου οκτώ παίκτες από το NBA και την G-League Ingite θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες των δύο ατόμων με στόχο να σκοράρουν πέντε καλάθια από σημεία που έχουν μπει τα πιο ιστορικά καλάθια στην ιστορία του ΝΒΑ.