ΝΒΑ: Σαν σήμερα οι 62 πόντοι του Καρμέλο Άντονι στο «Garden»

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια, ο Καρμέλο Άντονι σημείωσε 62 πόντους στο «Madison Square Garden», ξεπερνώντας τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ

ΝΒΑ: Σαν σήμερα οι 62 πόντοι του Καρμέλο Άντονι στο «Garden»

Ο Καρμέλο Άντονι δεν περνάει και τις καλύτερες του μέρες. Ο άλλοτε All-Star φόργουορντ βλέπει τη καριέρα του να έχει πάρει τη κατιούσα, ενώ η απόφαση του να υπογράψει με τους Λέικερς το καλοκαίρι, προκειμένου να διεκδικήσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι, δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερα. Η ομάδα του Λος Άντζελες βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 23-24 όντας κατά πολλούς η μεγαλύτερη απογοήτευση, μέχρι στιγμής, της σεζόν.

Ο ίδιος ο Άντονι δεν διανύει άσχημη χρονιά. Για την ακρίβεια ο 37χρονος φόργουορντ αριθμεί 13,4 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 39% από το τρίποντο (δεύτερο καλύτερο ποσοστό της καριέρας του) αποτελώντας μία αξιόπιστη επιθετική λύση για την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ.

Βέβαια, οι συγκεκριμένοι αριθμοί ή ακόμη καλύτερα ο συγκεκριμένος ρόλος δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση των Καρμέλο Άντονι της Νέας Υόρκης. Στους Νικς ο «Μέλο» ήταν ο απόλυτος σούπερ σταρ, ο σταρ της μεγαλύτερης αγοράς και του πιο απαιτητικού κοινού. Όχι χωρίς λόγο όμως.

Ο Καρμέλο για όσο αγωνίσθηκε στους Νικς (2011-2017) δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο πρωτάθλημα ή να κάνει κάποια ουσιαστική προσπάθεια για να το διεκδικήσει. Φρόντισε, όμως, κάθε βράδυ να αφήνει άπαντες άφωνους με τις επιθετικές του επιδόσεις. Και σαν σήμερα, ήταν η κορυφαία όλων.

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου του 2014, ο-τότε-29χρονος Άντονι σημείωσε κόντρα στους Σάρλοτ Μπόμπκατς συνολικά 62 πόντους (17/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 10/10 βολές) αριθμός-ρεκόρ για επιθετική... συγκομιδή στο «Madison Square Garden» μετά τους 61 του τεράστιου Κόμπι Μπράιαντ το 2009!

Ναι, σίγουρα, ο Άντονι μεγάλωσε και πλέον δεν μπορεί να είναι με συνέπεια σε παρόμοια επιθετικά επίπεδα. Υπήρχε όμως μία εποχή, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πλανήτη με μία μπάλα στα χέρια.