Μπλέιζερς: Ο Λίλαρντ δήλωσε ότι ίσως μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει τη φετινή σεζόν, αν ο στόχος των Μπλέιζερς είναι να κάνουν... tanking.

Μπλέιζερς: Ο Λίλαρντ δήλωσε ότι ίσως μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν

Πριν από μερικές μέρες, ο Ντάμιαν Λίλαρντ υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς και ίσως δεν αγωνιστεί ξανά την τρέχουσα σεζόν με τους Μπλέιζερς.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την εγχείρησή του, σχολίασε: «Κάποιες φορές είναι σαν να παίζεις σκάκι. Πρέπει να πάρεις αποφάσεις έχοντας στο μυαλό σου το μέλλον και ότι το σήμερα».

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να αγωνιστεί ξανά φέτος εφόσον οι Μπλέιζερς βρίσκονται εκτός 10αδας και αποφασίσουν να στοχεύσουν σε ένα ψηλό draft pick, κάνοντας tanking, ο Αμερικανός άσος ξεκαθάρισε:

«Αν έχουμε αυτό τον στόχο, τότε δεν θα είχε λογική για εμένα να παίξω ξανά φέτος. Επειδή εγώ δεν πρόκειται να παίξω για να διεκδικήσουμε ένα ντραφτ πικ. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αν κάνουμε λοιπόν κάτι τέτοιο ή αποφασιστεί να συμβεί αυτό, τότε δεν θα είχε λογική να αγωνιστώ».

Στη συνέχεια, ο Λίλαρντ αποκάλυψε ότι οι ενοχλήσεις αυτές τον ταλαιπωρούσαν πολύ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συγκεκριμένα από το 2015, ενώ σημείωσε ότι ο Τζρου Χόλιντεϊ τον συμβούλευσε να το αντιμετωπίσει με επέμβαση, έχοντας ταλαιπωρηθεί και ο ίδιος στο παρελθόν:

«Ο Χόλιντεϊ ήταν ο πρώτος που μου επιβεβαίωσε ότι χρειαζόμουν επέμβαση. Έμενα εκτός προπονήσεων στην Team USA και όταν του περιέγραψα τα συμπτώματα που είχα μου είπε ότι είχε το ίδιο πρόβλημα.

Πάντα έλεγχα το πώς κινούμαι, αλλά ξαφνικά έφτασα στο σημείο που το σώμα μου δεν με άκουγε και δεν έκανε αυτό που ήθελα. Οπότε έπρεπε να κάνω την επέμβαση».