Τζαζ: Ο Μίτσελ μπήκε στο πρωτόκολλο διάσεισης του NBA

Οι Τζαζ ανακοίνωσαν ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ μπήκε στο πρωτόκολλο διάσεισης του NBA, το οποίο σημαίνει ότι θα ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για την επιστροφή του στο παρκέ.

Τζαζ: Ο Μίτσελ μπήκε στο πρωτόκολλο διάσεισης του NBA

Άσχημα είναι τα νέα για τους Τζαζ και τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η Γιούτα, τέθηκε στο πρωτόκολλο διάσεισης του NBA. Συγκεκριμένα, ο σταρ των «μορμόνων» δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τους Λέικερς (ήττα από τους «λιμνανθρώπους» με 101-95).

Ωστόσο, μετά τον αγώνα παρουσίασε συμπτώματα διάσεισης, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μπει στο σχετικό πρωτόκολλο, παραμένοντας εκτός τουλάχιστον για το επόμενο ματς των Τζαζ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διάσεισης του NBA, για να επανέλθει ένας παίκτης στην ενεργό δράση πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένα διαδικασία. Αρχικά, ο παίκτης δεν πρέπει να έχει συμπτώματα, ενώ στη συνέχεια πρέπει να εξεταστεί από γιατρό και να υποβληθεί σε μία σειρά από τεστ, πριν επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του NBA και αποφασιστεί η επιστροφή στη δράση για τον παίκτη.