Σταρκς για Αντετοκούνμπο: «Τον σέβομαι, κατέκτησε το πρωτάθλημα με το σωστό τρόπο»

Το σεβασμό του Τζον Σταρκς έχει κερδίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον θρύλο των Νιού Γιόρκ Νικς να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Σταρκς για Αντετοκούνμπο: «Τον σέβομαι, κατέκτησε το πρωτάθλημα με το σωστό τρόπο»

Τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του «Greek Freak» και τον τρόπο που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Τζον Σταρκς παραχωρώντας συνέντευξη στην Cosmote TV.

Η θρυλική μορφή των Νιου Γιορκ Νικς, «φιλοξενήθηκε» στo «Pick N' Roll» μιλώντας για την ζωή του στη Νέα Υόρκη και τον νέο του ρόλο, ενώ αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούμπο εκφράζοντας τον σεβασμό του για όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα για τον Γιάννη, είπε: «Δεν θα έμπαινα μπροστά του. Δεν θα μπορούσα να τον σταματήσω. Είναι 2.10 και εγώ είμαι 1,82. Είναι δυνατός και μοιάζει σαν ταύρος. Ζυγίζω 80 κιλά και εκείνος πάνω από 110 κιλά. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Δουλεύει σκληρά για να γίνει ένας καλό σουτέρ, προσπαθεί να βγει λίγο πιο μακριά από το καλάθι την φετινή σεζόν απειλώντας με σουτ τριών πόντων, έχει βελτιωθεί από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Ως πρώην παίκτης έχει κερδίσει τον σεβασμό μου. Γιατί πήρε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο. Δεν έψαξε να βρει άλλες ομάδες και παίκτες για να το καταφέρει. Δεν είπε... «δώστε μου μερικούς παίκτες και θα τους οδηγήσω στην γη της επαγγελίας».

Έχει δουλέψει το σώμα του και το προετοίμασε σωστά με τα κιλά που έβαλε για να καταφέρει να κάνει όσα ήθελε στο γήπεδο. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Δούλεψε σκληρά και μιλάει για αυτό συχνά για τον τρόπο που μεγάλωσε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μικρός. Δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο και συνεχίζει να δουλεύει για να γίνει καλύτερος. Αυτό τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Ως πρώην παίκτης δεν μπορώ να μην τον σέβομαι για τα κατορθώματα του στο γήπεδο γιατί κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον σωστό τρόπο».

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των Νικς όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις στη Νέα Υόρκη, μίλησε για την ομάδα του λέγοντας: «Όχι δεν ήμαστε μια καταραμένη ομάδα. Όλα έχουν να κάνουν με την διαδικασία με στόχο να αλλάξουν τα πράγματα. Το πρώτο ζητούμενο τις συγκεκριμένης διαδικασίας είναι να έχουμε έναν καλό προπονητή με την σωστή νοοτροπία. Θεωρώ πως την έχουμε με τον Τομ Θίμποντο. Πριν από αυτόν νομίζω πως είχαμε χάσει την πραγματική μας ταυτότητα.

Αυτό που μας χαρακτήριζε ως πόλη αλλά και ως ομάδα, ήταν η σκληράδα μας. Στην συνέχεια προσπαθώντας να προλάβουμε το τρένο και την μόδα γίναμε μια ομάδα που σούταρε τρίποντα. Ξεχάσαμε τις αρχές μας. Αν δεν σουτάρεις τρίποντα σε αυτή την πόλη… δεν θα περάσεις καλά φίλε. Μπορεί σε κάποια άλλη πόλη να μην έχεις πρόβλημα και απλά να σε χειροκροτήσουν.

Στη Νέα Υόρκη δεν λειτουργεί έτσι η κατάσταση. Θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον τρόπο με τον οποία παίζαμε πιο παλιά. Οι οπαδοί μας θέλουν να δουν σκληράδα και προσπάθεια κάθε βράδυ. Μπορούν να ζήσουν με τις νίκες και τις ήττες αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν η ομάδα να σουτάρει τρίποντα και να μην παίζει άμυνα».