Κλέι Τόμπσον: Αναμονή τέλος, στο παρκέ με τους Ουόριορς!

Ο Κλέι Τόμπσον επιστρέφει στα παρκέ του NBA, μετά από απουσία δύo ετών λόγω αλλεπάλληλων σοβαρών τραυματισμών, και θα πραγματοποιήσει το φετινό του ντεμπούτο στον αγώνα των Ουόριορς με τους Καβαλίερς (10/1, 03:30)

Κλέι Τόμπσον: Αναμονή τέλος, στο παρκέ με τους Ουόριορς!

Η στιγμή που ο Κλέι Τόμπσον περίμενε για 950 ημέρες πλησιάζει. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/1, 03:30) ο σταρ των Ουόριορς θα πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο φετινό του ντεμπούτο κόντρα στους Καβαλίερς στο Σαν Φρανσίσκο.

Στις 13 Ιουνίου 2019, στον 6ο τελικό με τους Ράπτορς, ο Τόμπσον υπέστη ρήξη χιαστού και επρόκειτο να επιστρέψει τη σεζόν 2020-21. Όμως, υπέστη και ρήξη αχιλλείου τένοντα λίγο πριν την έναρξη ης σεζόν και τέθηκε εκ νέου για μία ακόμα χρονιά νοκ άουτ. Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον Κλέι να μην κρατιέται!

Ο αρχικός στόχος για τον 31χρονο περιφερειακό ήταν η επιστροφή στη δράση τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, ο Στιβ Κερ είχε ξεκαθαρίσει ότι ο Τόμπσον θα έπαιζε, όταν μπορούσε να ξεκινήσει από την βασική πεντάδα. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε με νεότερες δηλώσεις, του: «όταν ένας παίκτης σκοράρει 60 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής (σ.σ κόντρα στους Πέισερς στις 5/12/16), τότε ο προπονητής του πρέπει να τον ξεκινήσει. Ο Κλέι θα ξεκινήσει».

Όσο για τον ρόλο του Τόμπσον, ο Αμερικανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Του έχω πει ότι θα ξεκινήσει. Έχει λογική να το κάνει, επειδή κάποια στιγμή θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Θα έχει λιγότερες ευθύνες και λιγότερα λεπτά συμμετοχής, τα οποία σταδιακά θα αυξήσουμε. Αυτό είναι το πλάνο μας».

Ο Τόμπσον, μετά από δύο σεζόν στα πιτς, επιστρέφει στα παρκέ του NBA για να ενισχύσει την περιφέρεια του Γκόλντεν Στέιτ με το στόχο να το οδηγήσει παρέα με τον Στεφ Κάρι σε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Σε 615 αγώνες στο NBA, έχει μετρήσει 19.5 πόντους (45.9% στα δίποντα, 41.9 στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.