Ντάλας Μάβερικς: Αποσύρθηκε η φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι (vid)

Η φανέλα με το νούμερο 41 του τεράστιου Ντιρκ Νοβίτσκι κοσμεί πλέον την οροφή του «American Airlines Center», ενώ ο Μαρκ Κούμπαν αποκάλυψε ότι θα στηθεί και άγαλμα προς τιμήν του Γερμανού έξω από το γήπεδο!

Ντάλας Μάβερικς: Αποσύρθηκε η φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι (vid)

Σε μια υπέροχη και συγκινητική τελετή στο Ντάλας, οι Μάβερικς απέσυραν τη φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι μετά από το τέλος του αγώνα με τους Ουόριορς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 99-82.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Big-3 του Μαϊάμι, τους ΛεΜπρόν - Ουέιντ - Μπος, αγωνίστηκε στους Μαβς από το 1998 μέχρι και το 2019 και πλέον είναι ειδικός σύμβουλος.

Στο γήπεδο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ ενώ ο Νοβίτσκι έζησε τη στιγμή μαζί με τους συμπαίκτες του στο πρωτάθλημα του 2011, τους Τάισον Τσάντλερ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Τζέι Τζέι Μπαρέα και τον Τζέισον Κιντ.

Μάλιστα ο Κιντ ρώτησε τον Νοβίτσκι αν είναι έτοιμος για 10ήμερο συμβόλαιο ενώ ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν αποκάλυψε τη μικρογραφία του αγάλματος που θα στηθεί έξω από το γήπεδο και παρουσιάζει τον Νοβίτσκι στο κλασικό one-legged fadeaway!

Στο τέλος, μαζί με τα παιδιά του, πάτησε το κουμπί και είδε την φανέλα του - βασικά ένα μπάνερ με το Νο41 - να ανεβαίνει στον ουρανό του "American Airlines Center", περνώντας και επίσημα στην ιστορία.

Δείτε το VIDEO με την ανέγερση του μπάνερ του Νοβίτσκι: