Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Mετά την κατάκτηση του τίτλου, δεν έχω πλέον κανένα άγχος»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μπακς έδιωξε το άγχος και την πίεση που αισθανόταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο ΝΒΑ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Mετά την κατάκτηση του τίτλου, δεν έχω πλέον κανένα άγχος»

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο "Athletic":

"Τα πρώτα χρόνια όταν αρχίζαμε να χάνουμε έλεγα γαμ...ε τα. Έλεγα γ...α το, δεν θα χάσουμε. Και ασκούσα πίεση στο σώμα μου για να νικήσουμε τον 13ο αγώνα της κανονικής περιόδου' δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να προσθέσει: "Ποιος θα θυμόταν όμως αυτό τον αγώνα; Κανείς. Πλέον συνειδητοποίησα ότι πρέπει απλώς να χτίσουμε καλές συνήθειες και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή τότε θα έχεις την νοοτροπία ότι δεν πρέπει να χάσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε.

Στο τέλος της ημέρας κατάλαβα ότι μπορεί να με... σκοτώσω αν παίζω επιθετικά όλη την ώρα. Είχαμε έξω τον Χόλιντεϊ, τον Μίντλετον, τον Λόπεζ, τον ΝτιΒιντσέντζο. Και απλώς σκότωνα τον εαυτό μου. Τότε όμως μίλησα με τον κόουτς Μπουντενχόλζερ και μου είπε απλώς να παίξω με τον σωστό τρόπο, χωρίς να με νοιάζει αν θα νικήσουμε ή χάσουμε. Πριν είχαμε πίεση. Έλεγα ότι έπρεπε να κάνω το ένα, το άλλο, ότι έπρεπε να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ότι ήθελα να νικήσω, να νικήσω, να νικήσω. Πλέον όμως δεν έχω αυτή την πίεση. Με ενδιαφέρει απλώς να βγάλω στην σωστή φάση".