Σίξερς: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας ο Μπεν Σίμονς

Ο Μπεν Σίμονς έχει αποφασίσει να απέχει από τις υποχρεώσεις του με τους Σίξερς, με αποτέλεσμα να του επιβάλλονται συνεχώς πρόστιμα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη χρεοκοπία.

Σίξερς: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας ο Μπεν Σίμονς

Εκτός προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων των Σίξερς παραμένει ο Μπεν Σίμονς, στην προσπάθειά του να παραχωρηθεί με ανταλλαγή. Ωστόσο, η απόφασή του αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική του κατάσταση, αφού είναι υποχρεωμένος να πληρώνει διοικητικά πρόστιμα της ομάδας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολυτελή ζωή που συνεχίζει να διάγει, παρά τις σημαντικές μειώσεις στα έσοδά του, τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Τα πανάκριβα αυτοκίνητα και οι πολυτελείς βίλες τον έχουν γονατίσει οικονομικά, με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Χάουαρντ Έσκιν να αποκαλύπτει ότι ο Αυστραλός βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία:

«Έχω ενημερωθεί από έμπιστη πηγή ότι (σ.σ. ο Σίμονς) βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία. Χάνει πολλά λεφτά από τα πρόστιμα αλλά ξοδεύει άλλα τόσο. Το σπίτι του κοστίζει 17.5 εκατομμύρια δολάρια, συν ότι πρέπει να πληρώνει και τους φόρους. 17.5 εκατομμύρια για ένα σπίτι! Έχει δύο σπίτια στη Φιλαντέλφια που κοστίζουν γύρω στα 8-9 εκατομμύρια. Παίρνει καινούργιο αμάξι κάθε μήνα που κοστίζει γύρω στα 400-500 χιλιάρικα. Ξοδεύει τα χρήματα λες και είναι ένα τίποτα, λες και δεν θα τελειώσουν ποτέ. Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου, έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».

Σημειώνεται ότι ο Σίμονς προσπαθεί ήδη να πουλήσει ένα σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ έναντι 5 εκατ. δολαρίων, ενώ το συμβόλαιο του με τους Σίξερς βρίσκεται σε ισχύ για ακόμα τρία χρόνια και οι απολαβές που του απομένουν ανέρχονται στα 110 εκατ. δολάρια.

Ορισμένα άλλα δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι έχει φτάσει σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο που δεν αποκλείεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους Σίξερς. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πρώτα να εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητές του πριν στραφεί στην Φιλαδέλφεια.