NBA: Ποινή 25 αγώνων στον Λουσάντα των Πέλικανς για παράβαση ντόπινγκ

Ο γκαρντ των Πέλικανς, Ντίντι Λουσάντα, τιμωρήθηκε με ποινή 25 αγώνων από το ΝΒΑ για παράβαση του κανονισμού που αφορά το ντόπινγκ.

NBA: Ποινή 25 αγώνων στον Λουσάντα των Πέλικανς για παράβαση ντόπινγκ

Με ποινή 25 αγώνων τιμώρησε τον NBA στον Ντίντι Λουσάντα για παράβαση στον κανονισμό της λίγκας σχετικά με το ντόπινγκ. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος γκαρντ της Νέας Ορλεάνης βρέθηκε θετικός στην ουσία δροστανολόνη, ενώ παρουσίασε και αφύσικα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Μιλώντας στο ESPN, τόνισε: «Όσο ήμουν το καλοκαίρι στη Βραζιλία, πήγα σε έναν διατροφολόγο και μου συνέστησε να πάρω κάποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Έχοντας συνεργαστεί με επαγγελματίες αθλητές, δεν περίμενα πως κάποια από τις ουσίες αυτές θα ήταν παράνομη και ουδέποτε θα έπαιρνα παράνομα σκευάσματα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου κι αποδέχομαι την τιμωρία. Απολογούμαι στην ομάδα, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους για το λάθος μου».

Ο Λουσάντα μετράει μόλις πέντε συμμετοχές (δύο εξ αυτών τη σεζόν 2021-22) στο NBA από το 2019, όταν και επιλέχθηκε στο Νο35 από τους Χοκς, ενώ έχει περάσει και από την G-League.