Ράτζα: Αν έφτιαχνα μια ομάδα του ΝΒΑ από το μηδέν θα ξεκινούσα με Ντόνσιτς, Αντετοκούνμπο ή Κάρι!

Ο Ντίνο Ράτζα, σε συνέντευξη του στην «Marca», δήλωσε πως αν «έχτιζε» μια ομάδα του ΝΒΑ, εκ βάθρων, θα ξεκινούσε με Ντόνσιτς, Γιάννη Αντετοκούνμπο ή Στεφ Κάρι, ενώ στο θέμα του ποιός είναι κορυφαίος όλων των εποχών, δεν είχε αμφιβολία ότι είναι ο Μάικλ Τζόρνταν λέγοντας πως στο σημερινό μπάσκετ θα σκόραρε 50 πόντους στις ...κακές του βραδιές!

Ράτζα: Αν έφτιαχνα μια ομάδα του ΝΒΑ από το μηδέν θα ξεκινούσα με Ντόνσιτς, Αντετοκούνμπο ή Κάρι!

Συνέντευξη στην «Marca» έδωσε ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους (κι όχι μόνο...) μπασκετμπολίστες στα χρονικά που είχε κοσμήσει με την παρουσία του και τα Ελληνικά γήπεδα φορώντας τις φανέλες των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Για τον Ντίνο Ράτζα ο λόγος ρωτήθηκε από το Μαδριλένικο έντυπο γύρω από ποιον παίκτη θα «έχτιζε» μία ομάδα τώρα στο NBA (καθώς είχε αγωνιστεί την την περίοδο 1993-97 στους Σέλτικς) και η απάντηση του αποτέλεσε έναν ακόμη ύμνο για τον πρωταθλητή της κορυφαίας λίγκας, παγκοσμίως, Γιάννη Αντετοκούνμπο!

«Αν έχτιζα μία ομάδα από το μηδέν, θα την ξεκινούσα με τον Ντόντσιτς, τον Αντετοκούνμπο ή τον Κάρι. Έχει αλλάξει το στυλ μπάσκετ πλέον στο NBA και ευνοεί στην προσαρμογή των Ευρωπαίων».

Ο Κροάτης, μέλος του Hall of Fame, μάλιστα ερωτηθείς για το ποιός είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών μετά τον σάλο που προξένησε η σύνεντευξή του Σκότι Πίπεν που αμφισβήτησε την πρωτοκαθεδρία του Μάικλ Τζόρνταν, τόνισε ότι όπως παίζεται πλέον το μπάσκετ στο NBA ο «αέρινος» θα σημείωνε 50 πόντους σε μία... κακή μέρα, αφού είναι λιγότερο σκληρές οι άμυνες και οι διαιτητές σφυρίζουν περισσότερο τις επαφές:

«Οι αγώνες μοιάζουν πλέον με All Star Game. Οι διαιτητές σφυρίζουν πολύ τις επαφές. Την δεκαετία του 90' υπήρχαν λιγότερα σφυρίγματα και το παιχνίδι ήταν πιο σκληρό» τόνισε αρχικά ο Ράτζα, για να προσθέσει στην συνέχεια πως για εκείνον ο ΜJ είναι ο αδιαμφισβήτητος πρώτος:

«Αρέσει αυτό που γίνεται στον κόσμο. Υπάρχει μεγαλύτερη εμπορικότητα και το έχουμε αποδεχθεί. Στο σύγχρονο μπάσκετ ο Μάικλ Τζόρνταν θα σκόραρε 50 πόντους σε μία κακή μέρα του. Για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών επειδή πέτυχε αυτά που πέτυχε στις ομάδες που ήταν».