Σμαρτ: «Τέιτουμ και Μπράουν δεν θέλουν να πασάρουν, πρέπει να μάθουν»

Ερωτηθείς για το κακό ξεκίνημα των Σέλτικς τη φετινή σεζόν στο NBA, o Μάρκους Σμαρτ αναφέρθηκε στους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν και την απροθυμία τους να πασάρουν την μπάλα.

Σμαρτ: «Τέιτουμ και Μπράουν δεν θέλουν να πασάρουν, πρέπει να μάθουν»

Οι Σέλτικς απώλεσαν διαφορά 19 πόντων στην Βοστώνη και υπέστησαν βαριά ήττα από τους Μπουλς με 114-128. Ο Μάρκους Σμαρτ κλήθηκε να σχολιάσει το κακό ξεκίνημα (ρεκόρ 2-5), ο άσος των «κελτών» αναφέρθηκε στους Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν.

«Θέλω απλώς να παίξω μπάσκετ. Όλες οι ομάδες ξέρουν ότι προσπαθούμε να δώσουμε την μπάλα στον Τέιτουμ και τον Μπράουν. Κάθε ομάδα είναι προγραμματισμένη και έχει μελετήσει τρόπους να σταματήσει τον Τέιτουμ και τον Μπράουν. Νομίζω ότι το scouting report όλων των ομάδων αναφέρει ότι πρέπει να πιέσουν αυτούς τους δύο να πασάρουν. Αλλά (σ.σ οι Τέιτουμ και Μπράουν) δεν θέλουν να πασάρουν την μπάλα».

Στη συνέχεια, ο άσος των «κελτών» δήλωσε: «Αυτό είναι κάτι που θα μάθουν οι δυο τους. Ακόμα μαθαίνουν. Είμαστε περήφανοι με την εξέλιξή τους, αλλά θα πρέπει να κάνουν ακόμα ένα βήμα. Να βρουν τρόπο να μην δημιουργούν μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους συμπαίκτες τους για να ανοίξει το γήπεδο καλύτερα για αυτούς όταν θα πρέπει να πάρουν δύσκολα σουτ. Όταν δηλαδή παίζουν ένας εναντιον ενός και τραβούν πάνω τους την παγίδα.

Είναι κάτι που τους ζητάμε να κάνουν και μαθαίνουν. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να τους βοηθάμε να κάνουν προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα».