Εκτενές αφιέρωμα του ΒΒC στον Γιάννη Αντετοκούμπο!

Το ΒΒC ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ένα εκτενές αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή το ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «μαύρης ιστορίας» στη Βρετανία

Εκτενές αφιέρωμα του ΒΒC στον Γιάννη Αντετοκούμπο!

Ένα από τα κορυφαία μέσα παγκοσμίως, το BBC, αποφάσισε να τιμήσει τον «Μήνα Μαύρης Ιστορίας», που για τη Μεγάλη Βρετανία είναι ο Οκτώβριος, με ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αρχικά το εν λόγω αφιέρωμα περνά από την αρχή τη ζωή του «Greek Freak» και το πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μέσα στην φτώχεια, αλλά και το πόσο δεμένος έμεινε με την οικογένειά του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν πρωταθλητή, ακτιβιστή και έναν από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο «Greek Freak» είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Ακόμα, στέκεται και στην πολιτική του δράση όσον αφορά τη βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, θυμίζοντας ένα μέρος από τον λόγο που είχε βγάλει τον Ιούνιο του 2020 όταν είχε βρεθεί στην πορεία για το «Black Lives Matters» στο Μιλγουόκι, αναφέροντας: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και γι ‘αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας».

Τέλος, στέκεται και στο φιλανθρωπικό του έργο, στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως «το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο Greek Freak γίνεται σιγά σιγά είδωλο».