ΝΒΑ: Σκέψεις για τουρνουά μέσα στην σεζόν και έπαθλο 1 εκατ. δολάρια για κάθε παίκτη

Το NBA σκέφτεται ξανά την διεξαγωγή τουρνουά μέσα στη σεζόν, με έπαθλο 1 εκατ. δολάρια για κάθε παίκτη, μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΝΒΑ: Σκέψεις για τουρνουά μέσα στην σεζόν και έπαθλο 1 εκατ. δολάρια για κάθε παίκτη

Την διεξαγωγή τουρνουά μεσούσης της σεζόν εξετάζει ξανά το NBA, το οποίο αναζητά διαρκώς τρόπους να βελτιώσει και να παρουσιάσει πιο ελκυστικό το προϊόν του. Η ιδέα αυτή φυσικά δεν πρόκειται για να εφαρμοστεί τη φετινή σεζόν, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Την είδηση μετέφερε ο Σαμς Καράνια του "The Athletic", τονίζοντας παράλληλα ότι θα δίνεται και έπαθλο 1 εκατ. δολαρίων για πειστούν οι παίκτες της ομάδας που θα το κατακτήσει. Πρόκειται για ένα ποσό μικρό για πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, όχι όμως και για παίκτες με μικρό ρόλο στο ροτέισον ή του two-way συμβόλαια.

Η διεξαγωγή τουρνουά μέσα στη σεζόν δεν είναι καινούργια ιδέα φυσικά. Υπάρχουν, ωστόσο, και ορισμένα σοβαρά εμπόδια. Για παράδειγμα, πού θα μπορούσε να χωρέσει ένα τουρνουά μέσα σε ένα τόσο «βαρύ» και πιεσμένο καλεντάρι. Ακόμα, για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Παικτών, η οποία την τελευταία φορά που προτάθηκε ένα τέτοιο τουρνουά, δεν ήταν θετική.