Μπακς: Μένει ο Πόρτις, αποχωρεί για Χιτ ο Τάκερ

Οι Μπακς διατήρησαν τον Μπόμπι Πόρτις στο δυναμικό τους, όμως έχασαν τον Πι Τζέι Τάκερ, ο οποίος θα συνεχίσει στους Χιτ.

Μπακς: Μένει ο Πόρτις, αποχωρεί για Χιτ ο Τάκερ

Η παραμονή των Μπόμπι Πόρτις και Πι Τζέι Τάκερ ήταν προτεραιότητα για τους Μπακς, με τον πρώτο τελικά να συνεχίζει με στο Μιλγουόκι, υπογράφοντας συμβόλαιο για δυο χρόνια ύψους 9 εκατ. δολαριών.

Ο Πόρτις είχε προτάσεις με περισσότερα χρήματα από άλλες ομάδες του NBA, ωστόσο προτίμησε τα «ελάφια», αφού απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου, αλλά και πιστεύει και ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το repeat.

Την φετινή σεζόν μέτρησε 11.4 πόντους (54.2% στο δίποντο, 47.1% στο τρίποντο, 74% στις βολές), 7.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 20.8 λεπτά σε 66 αγώνες της κανονικής περιόδου. Στους τελικούς με τους Χοκς και τους Σανς είχε 10.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ ανά 19.8 λεπτά σε 12 αγώνες.

Στους Χιτ ο Πι Τζέι Τάκερ

Δυστυχώς, η εξέλιξη δεν ήταν το ίδιο θετική για τον Πι Τζέι Τάκερ. Ο έμπειρος άσος, ο οποίος απετέλεσε σημαντικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αποχώρησε από την ομάδα που στάλθηκε με ανταλλαγή από τους Ρόκετς μεσούσης της σεζόν και μετακόμισε στους Χιτ για δύο χρόνια με συμβόλαιο 15 εκατ. δολαρίων.

Στο Μαϊάμι ο Τάκερ θα έχει ρόλο βασικού και οψιόν για δεύτερη σεζόν, στοιχεία που ενδεχομένως συνηγόρησαν στην απόφασή του.

Ο Τάκερ είναι ευέλικτος παίκτης, με δυνατότητα μπορεί να αγωνιστεί σε 4 θέσεις και να μαρκάρει άπαντες, από τον άσο μέχρι τον σέντερ. Η αποχώρησή του αποτελεί επομένως ένα τεράστιο πλήγμα για τους Μπακς.

Δείτε αναλυτικά όλες τις κινήσεις της Free Agency μέχρι αυτή την ώρα