Ο δύσκολος δρόμος του Γιάννη και η σφυρηλάτηση ενός μύθου

Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό που κατάφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στα 26 του χρόνια οδήγησε τους Μπακς στο δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, όντας πανάξια ο MVP των τελικών. 

Ο δύσκολος δρόμος του Γιάννη και η σφυρηλάτηση ενός μύθου

Όσα έχει καταφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην καριέρα του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ασύλληπτα και αξιοζήλευτα. Δις MVP της κανονικής περιόδου, Αμυντικός της Χρονιάς, Πιο Βελτιωμένος Παίκτης, πεντάκις NBA All Star και τώρα πρωταθλητής NBA και MVP των τελικών... Ο τίτλος που του έλειπε για να θεωρείται πάρα πάσης αμφιβολίας ένας ζωντανός θρύλος του NBA.

Ο Γιάννης ήρθε στο Μιλγουόκι σαν ένας ελπιδοφόρος ρούκι το 2013 σε μία ομάδα πολύ διαφορετική από ό,τι σήμερα. Και μέσα σε οκτώ χρόνια την οδήγησε στην κορυφή. Οι Μπακς πίστεψαν σε εκείνον και ο Γιάννης έμεινε πιστός σε αυτούς, ακόμα και όταν είχε την επιλογή να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα με εύκολο τρόπο.

Θα μπορούσε να ενταχθεί σε μία σούπερ τιμ, όπως έχουν κάνει άλλωστε τόσοι άλλοι αστέρες στη σύγχρονη εποχή του NBA. Όμως, εκείνος επέλεξε τον δύσκολο δρόμο, γιατί μόνο έτσι αυτός ο τίτλος θα είχε αξία για τον ίδιο. Και τα κατάφερε. Σήκωσε μια ολόκληρη πόλη και τους ανθρώπους της στα χέρια του.

Το βλέπεις στα μάτια αυτού του σπουδαίου αθλητή. Τα βλέπεις όλα. Τους κόπους, τον ιδρώτα, τις ώρες ατελείωτης προπόνησης, τις θυσίες και τη δικαίωση. Δεν έχουν τέλος τα επιτεύγματά του, δεν υπάρχει ταβάνι στο πού μπορεί να φτάσει. Διανύει μία καριέρα που πολλοί άλλοι μόνο να ονειρεύονται μπορούν με τον δικό του τρόπο, βαδίζοντας στον δικό του δρόμο.

Το πρώτο πρωτάθλημα του Γιάννη «σφραγίζει» και την εποχή της κυριαρχίας του στο NBA και δημιουργεί υποσχέσεις για ακόμα περισσότερα μυθικά κατορθώματα στο μέλλον. Είμαστε μάρτυρες στη σφυρηλάτηση του επόμενου μεγάλου θρύλου του NBA και τυχεροί για τη σπουδαία καριέρα που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.

Όμως, πάνω από όλα, ο Γιάννης παραμένει μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τη δύναμη των ονείρων και της σκληρής δουλειάς στην εκπλήρωση των στόχων σου. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι, αλλά πού μπορείς να φτάσεις. Στην περίπτωση του Γιάννη, ο τελικός προορισμός ήταν πάντα η κορυφή...