Ο Γουές Άνσελντ Τζούνιορ νέος προπονητής των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Την παρθενική του θητεία ως πρώτος προπονητής σε ομάδα του ΝΒΑ ξεκινάει ο Γουές Άνσελντ Τζούνιορ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Ο Γουές Άνσελντ Τζούνιορ νέος προπονητής των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Την πρόσληψη του του Γουές Άνσελντ Τζούνιορ, ο οποίος θα αποτελέσει τον 25ο προπονητή στην ιστορία της ομάδας, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Ο 49χρονος Άνσελντ είναι γνωστός στο κοινό των «Μάγων», καθώς είναι ο γιος του αείμνηστου Hall of Famer Γουές Άνσελντ, ο οποίος ήταν MVP τη σεζόν 1968-1969 στο ΝΒΑ, ενώ αναδείχθηκε και πέντε φορές All-Star για την ομάδα.

Ο πρεσβύτερος Άνσελντ, που πέθανε πριν από 13 μήνες στην ηλικία των 74 ετών, κατέχει ακόμη το ρεκόρ της ομάδας σε ριμπάουντ, αγώνες και λεπτά συμμετοχής.

Ο νεότερος Άνσελντ ήταν μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή στους Ντένβερ Νάγκετς από το 2015, ενώ διετέλεσε και βοηθός προπονητή στους Ουίζαρντς από το 2005 έως το 2011, έχοντας εργαστεί παλαιότερα στην ίδια θέση στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στους Ορλάντο Μάτζικ.

Μάλιστα, είχε βοηθήσει την Ουάσιγκτον να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο της στο NBA, το 1978, ενώ αργότερα υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής καθώς και προπονητής του κλαμπ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Νάγκετς, ο Άνσελντ Τζούνιορ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Νίκολα Γιόκιτς ως ενός από τους μεγαλύτερους αστέρες του πρωταθλήματος.

Επίσης, συντέλεσε στη θεαματική βελτίωση του Τζαμάλ Μάρεϊ, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νέους γκαρντ στο ΝΒΑ. Στο τελευταίο έτος του στο Ντένβερ είχε καθήκοντα αναπληρωτή προπονητή.