ΝΒΑ Finals 2021: Τα δεδομένα της επιστροφής του Αντετοκούνμπο στο παρκέ

Οι Μπακς αντιμετωπίζουν τους Σανς στους τελικούς του NBA και ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς είναι πότε θα επιστρέψει ο Γιάννης Αντετoκούνμπο στο παρκέ.

ΝΒΑ Finals 2021: Τα δεδομένα της επιστροφής του Αντετοκούνμπο στο παρκέ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε με τους Μπακς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του στο Game 4 της σειράς των Ανατολικών τελικών κόντρα στους Χοκς.

Ο "Greek Freak" ανησύχησε άπαντες όταν αποχώρησε τραυματίας, στην ήττα του Μιλγουόκι με 110-88. Ωστόσο, τελικά γλίτωσε τα χειρότερα και αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στους NBA Finals 2021 κόντρα στους Σανς, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Όσον αφορά τα δεδομένα για την επιστροφή του Γιάννη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας άσος έβγαλε μέρος της προπόνησης του Σαββάτου (3/7), ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι έτοιμος να πατήσει παρκέ ενόψει του Game 1 στο Φίνιξ (7/7, 04:00).

Το πιθανότερο ενδεχόμενο πάντως είναι ότι ο δις MVP της κανονικής περιόδου του NBA θα πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς των τελικών στην Αριζόνα και θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψει κανονικά στο Game 3, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μιλγουόκι.

Από την πλευρά του, ο προπονητής των «ελαφιών», Μάικ Μπούντεχολζερ, ερωτηθείς για την επιστροφή του Γιάννη, απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα:

«Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Σε συνεργασία με εκείνον, με τον Τζον Χορστ, αλλά και με την ομάδα των γυμναστών και των γιατρών, θα πάρουμε την απόφαση. Ο Γιάννης δεν αντέχει να βρίσκεται εκεί έξω, ήθελε να παίξει και στο Game 5 και στο Game 6. Λατρεύω την ενέργειά του στον πάγκο. Δύσκολο συναίσθημα, αλλά καταλαβαίνει όμως την κατάσταση. Είναι μεγάλο κομμάτι αυτού που έχουμε χτίσει, τον χρειαζόμαστε στο 100%, είναι πολύ σημαντικός για εμάς».