Αντετοκούνμπο: «Μετά το Game 1 ήμασταν ήρεμοι, είμαι στο όριο των 10" με τις βολές»

Για τη νίκη των Μπακς στο Game 2 και την ισοφάριση της σειράς με τους Χοκς, αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται για να εκτελέσει βολές μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: «Μετά το Game 1 ήμασταν ήρεμοι, είμαι στο όριο των 10" με τις βολές»

Οι Μπακς ισοφάρισαν την σειρά των τελικών της Ανατολής σε 1-1, επικρατώντας άνετα με 125-91 των Χοκς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι ο κορυφαίος των νικητών με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην αντίδραση του Μιλγουόκι αλλά και στο θέμα του χρόνου που παίρνει για να εκτελέσει βολές:

«Έκανα ό,τι κάνω συνήθως να πηγαίνω προς το καλάθι. Στην αρχή ήθελα να καρφώσω ωστόσο σκέφτηκα ότι μπροστά μου είχα κάποιους από τους καλύτερους μπλοκέρ της λίγκας οπότε είπα να το αποφύγω, αυτό είναι όλο. Συνήθως στις βολές παίρνω 8-9 δευτερόλεπτα, είμαι στο όριο των 10 δευτερολέπτων. Όταν οι προπονητές μου, μου είπαν να συντομεύω τότε σκέφτηκα ότι είμαι κοντά στα δέκα δευτερόλεπτα και όταν μου μίλησαν και οι διαιτητές, τότε σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει να το κάνω ένα με δύο δευτερόλεπτα πιο σύντομα. Ο νους μου ήταν καθαρά στο παιχνίδι, να πάρω το χρόνο μου και όσες ανάσες μπορώ να και εκτελέσω τις βολές.

Μετά το Game 1 ήμασταν ήρεμοι, δεν ήταν το τέλος του κόσμου. Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου και τις συνήθειές μας, το τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, το κάναμε σήμερα και φτάσαμε στη νίκη. Το πήραμε κατοχή με την κατοχή από το πρώτο ματς και πρέπει να ευχαριστιόμαστε το ότι είμαστε εδώ γιατί είναι δύσκολο να είσαι στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν ως το τέλος.

Ήταν πολύ σημαντικό να βγούμε και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Παίζουν γρήγορα, έχουν πολλές ικανότητες στο τρίποντο και θέλαμε και εμείς να παίξουμε γρήγορα αλλά και έξυπνα παράλληλα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε και για το επόμενο παιχνίδι. Ήταν πιο εύκολο σε ορισμένες στιγμές να μοιράσω την μπάλα στους συμπαίκτες μου. Έτσι όπως κράταγα την μπάλα και όπως είχα πάρει τα βήματα ήταν πιο εύκολο για μένα να δώσω πάσα και για τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν».

Όσον αφορά στον περιορισμό του Τρέι Γιανγκ από την άμυνα των Μπακς, τόνισε: «Ξέραμε πως έπρεπε να μην τον αφήσουμε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να κάνει το παιχνίδι του. Έπρεπε πάντα να έχει κάποιον παίκτη κοντά του για να τον μαρκάρει και ξέραμε πως είναι πολύ ικανός. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε και αυτό δείχνει την ποιότητα και των άλλων παικτών που βοήθησαν στο να περιορίσουμε τον Γιανγκ. Όταν είσαι ενεργός και έτοιμος, καλά πράγματα έρχονται και έτσι και εμείς βγάλαμε αρκετά κλεψίματα. Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό για καιρό στη σειρά και πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Πρέπει να χαρούμε τη διαδρομή και όλο αυτό που ζούμε και να μην το θεωρήσουμε δεδομένο».

Κλείνοντας, ο σταρ των «ελαφιών» αναφέρθηκε και στην επίδοση του Τζρου Χόλιντεϊ: «Ξέραμε πως έπρεπε να μην τον αφήσουμε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να κάνει το παιχνίδι του. Έπρεπε πάντα να έχει κάποιον παίκτη κοντά του για να τον μαρκάρει και ξέραμε πως είναι πολύ ικανός. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε και αυτό δείχνει την ποιότητα και των άλλων παικτών που βοήθησαν στο να περιορίσουμε τον Γιανγκ. Όταν είσαι ενεργός και έτοιμος, καλά πράγματα έρχονται και έτσι και εμείς βγάλαμε αρκετά κλεψίματα. Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό για καιρό στη σειρά και πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Πρέπει να χαρούμε τη διαδρομή και όλο αυτό που ζούμε και να μην το θεωρήσουμε δεδομένο».