Μπλέιζερς: Παρελθόν ο Στοτς

Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, Μπλέιζερς και Τέρι Στοτς αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους, μετά από 9 χρόνια κοινής πορείας. Τζεφ Βαν Γκάντι, Τζέισον Κιντ και Τσόνσι Μπίλαμπς μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων.

Μπλέιζερς: Παρελθόν ο Στοτς

Οι Μπλέιζερς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των Playoffs κόντρα στους αποδυναμωμένους Νάγκετς, κάτι που έφερε εξελίξεις στο Πόρτλαντ, αφού ο Τέρι Στοτς θα αποτελέσει παρελθόν.

Σύμφωνα με το ESPN, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους, μετά από 9 χρόνια, αφού ο αποκλεισμός των Μπλέιζερς στον πρώτο γύρο ήταν ο τέταρτος τα πέντε τελευταία χρόνια.

Ως προπονητής του Πόρτλαντ, ο Στοτς είχε συνολικό ρεκόρ 402-318, ενώ με αυτόν στο τιμόνι της ομάδας, οι Μπλέιζερς προκρίθηκαν 8 σερί σεζόν στα playoffs (καλύτερο εν ενεργεία σερί στο ΝΒΑ), μετρώντας και μία πρόκριση στους τελικούς της Δύσης το 2019, αλλά και δύο πορείες μέχρι τα ημιτελικά το 2014 και το 2016.

Η φετινή σεζόν ωστόσο κρίνεται αποτυχημένη, αφού η ομάδα προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις με στόχο τίποτα λιγότερο από τους τελικούς της περιφέρειας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το «διαζύγιο».

Οι Τζεφ Βαν Γκάντι, Τσόνσι Μπίλαμπς και Τζέισον Κιντ είναι μερικά από τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του Σοτς στην τεχνική ηγεσία, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση.