NBA: Στον Λίλαρντ το βραβείο του Συμπαίκτη της χρονιάς

Ο ηγέτης των Μπλέιζερς, Ντάμιαν Λίλαρντ, αναδείχθηκε καλύτερος συμπαίκτης της χρονιάς στο NBA.

NBA: Στον Λίλαρντ το βραβείο του Συμπαίκτη της χρονιάς

Γλυκόπικρη γεύση είχε το φινάλε της φετινής χρονιάς για τον Ντάμιαν Λίλαρντ. Οι Μπλέιζερς αποκλείστηκαν από τους Νάγκετς στον πρώτο γύρο των Playoffs, όμως ο ίδιος αναδείχθηκε καλύτερος συμπαίκτης στο NBA τη φετινή σεζόν.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον ηγέτη του Πόρτλαντ, κατόπιν ψηφοφορίας των παικτών της λίγκας, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά του την φετινή σεζόν.

Η ανακοίνωση της λίγκας αναφέρει: «Το βραβείο Twyman-Stokes Teammate of the Year αναγνωρίζει την ανιδιοτέλεια, την ηγετική προσωπικότητα, την δράση προς τους συμπαίκτες του αλλά και την αφοσίωσή του παίκτη στην ομάδα του».

Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του ο Λίλαρντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε δεν ήταν αρκετά καλά για μας. Δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξουμε. Προφανώς δεν ήμασταν αρκετοί καλοί. Υστερήσαμε απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε στο ρόστερ της τους βασικούς γκαρντ, Τζαμάλ Μάρεϊ και Ουίλ Μπάρτον.

Πώς να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όταν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε στον πρώτο γύρο μία ομάδα που δεν είχε δύο από τους τρεις-τέσσερις καλύτερους παίκτες της στο παρκέ;»