Βραβεία NBA: Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της σεζόν ο Τζούλιους Ραντλ

Ο Τζούλιους Ραντλ των Νικς αναδείχθηκε «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης» του ΝΒΑ για την σεζόν 2020-21, με τον γιο του να του παραδίδει το βραβείο.

Βραβεία NBA: Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της σεζόν ο Τζούλιους Ραντλ

Οι Νικς επέστρεψαν στα Playoffs του NBA καταλαμβάνοντας την 4η θέση της Ανατολής στην κανονική περίοδο. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Τζούλιους Ραντλ, ο οποίος πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας τη φετινή σεζόν. Η βελτίωσή του ήταν τέτοια που δικαιολογημένα αναδείχθηκε σε «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης» της χρονιάς για τη σεζόν 2020-21.

Ο φόργουορντ των Νικς παρέλαβε το βραβείο από τον γιο του, ο οποίος του έκανε έκπληξη στην προπόνηση της ομάδας τους. Ο Ραντλ μέτρησε τη φετινή σεζόν 24.1 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο με 45.6% στα σουτ, 41.1% στα τρίποντα και 81.1% στις βολές σε 37.6 λεπτά συμμετοχής.

Η διαφορά είναι εμφανής με την περασμένη σεζόν, όταν είχε 19.5 πόντους 9.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο με 46% στα σουτ, 27.7% στα τρίποντα και 73.3% στις βολές σε 32.5 λεπτά συμμετοχής. Την φετινή σεζόν είχε ρεκόρ καριέρας σε μέσους όρους πόντων, ριμπάουντ, ασίστ, ποσοστού στα τρίποντα και ποσοστού στις βολές, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του ΝΒΑ που παρέλαβε το συγκεκριμένο βραβείο μετά την 7η σεζόν του στην λίγκα. Πρώτος ήταν ο ο Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος είχε παραλάβειτο σχετικό βραβείο ως παίκτης των Μάτζικ τη σεζόν 2007-08.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Από τους 100 δημοσιογράφους που κλήθηκαν να ψηφίσουν οι 98 έδωσαν την ψήφο τους στον Τζούλιους Ραντλ. Οι άλλοι δύο την έδωσαν στον Τζεράμι Γκραντ των Πίστονς, με τον Μάικλ Πόρτερ των Νάγκετς να αναδεικνύεται τρίτος χωρίς να λάβει ψήφο.