«Ολυμπιακός λόγω Τζιοβάνι, ο Αντετοκούνμπο» - Όταν ο... μπαμπάς Τσαρλς τον πήγαινε στο Καραϊσκάκη

Ιστορίες από την εποχή που ο «μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό». Η λατρεία του Αντετοκούνμπο για τον Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα και τον Τιερί Ανρί.

«Ολυμπιακός λόγω Τζιοβάνι, ο Αντετοκούνμπο» - Όταν ο... μπαμπάς Τσαρλς τον πήγαινε στο Καραϊσκάκη

Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο γίνεται βιβλίο. Μάλιστα, ο συγγραφέας Χοσέ Μανουέλ Πούερτας κάνει αναφορά και στο γεγονός ότι ο «Greek Freak» λατρεύει τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανίας δημοσιογράφος εξηγεί στο βιβλίο του ότι αυτό δεν έγινε τυχαία.

Ο Χοσέ Μανουέλ Πούερτας, γράφει: «Ο Γιάννης ήταν γεμάτος πατρική αγάπη για το μεγάλο πάθος του: το ποδόσφαιρο. Παρόλο που μεγάλωσε σε περιοχή με περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού, ο νεαρός σύντομα έγινε οπαδός του αιώνιου αντιπάλου. Το όνειρό του ήταν να παίξει μια μέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα, και στον ανταγωνισμό στην ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού.

Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα που έπαιξε και στην Μπαρτσελόνα, και που κατέκτησε από το 1999-2005 δεκάδες τίτλους και πρωταθλήματα. Ήταν και το πραγματικό είδωλο στα νιάτα του Γιάννη μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί. Δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για προφανείς λόγους, αλλά όποτε υπήρχε μια ευκαιρία, ο μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά υπάρχει και το ΣΕΦ το γήπεδο μπάσκετ των ερυθρόλευκων, για το οποίο όμως ο Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον».