Ουίλιαμσον: Εκτός επ' αόριστον με κάταγμα στο δάχτυλο, κατηγορούν το NBA οι Πέλικανς!

Κάταγμα στον δείκτη του αριστερού του χεριού υπέστη ο Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οποίος θα μείνει εκτός επ' αόριστον. Οι Πέλικανς κατηγορούν ανοιχτά το NBA, υποστηρίζοντας ότι δεν προστατεύουν τους σταρ τους.

Ουίλιαμσον: Εκτός επ' αόριστον με κάταγμα στο δάχτυλο, κατηγορούν το NBA οι Πέλικανς!

Χωρίς τον Ζάιον Ουίλιαμσον θα κληθούν να πορευτούν για άγνωστο χρονικό διάστημα -ενδέχεται και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου- οι Πέλικανς. Ο σταρ της Νέας Ορλεάνης διαγνώστηκε με κάταγμα τον δείκτη του αριστερού χεριού.

Ο Ουίλιαμσον τραυματίστηκε πριν μερικές ημέρες στον αγώνα με τους Ουόριορς (νίκη με 108-103), με τους Πέλικανς πάντως να υποστηρίζουν ότι αυτός ο τραυματισμός προήλθε από καταπόνηση εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού των αντιπάλων του σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, κατηγορώντας το NBA για έλλειψη προστασίας των σταρ τους.

«Πιστεύω ότι ο τραυματισμός του δεν ήρθε σε αυτό τον αγώνα, αλλά σταδιακά από τα πολλά χτυπήματα. Είναι ένας τραυματισμός που οφείλεται σε εξωτερικό χτύπημα», τόνισε αρχικά ο αντιπρόεδρος των Πέλικανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Του χτυπάνε το αριστερό χέρι ξανά και ξανά και ξανά. Δεν νομίζω λοιπόν απλώς να οφείλεται σε ένα χτύπημα. Είμαι εκνευρισμένος επειδή αυτό που συνέβη ήταν αναπόφευκτο. Είχαμε πει στο ΝΒΑ με κάθε τρόπο, στέλνοντας video, μιλώντας με τους διαιτητές και γενικά με όλους στην λίγκα, ότι έτσι όπως σφυρίζουν οι διαιτητές τον Ζάιον κάποια στιγμή θα τραυματιζόταν. Και πιστεύω ότι τραυματίστηκε λόγω των φάουλ που δέχεται όποτε πάει προς την ρακέτα».

Κλείνοντας, ο Γκρίφιν δήλωσε: «Δέχεται συνεχώς χτυπήματα όποτε πάει προς την ρακέτα, σε σημείο που άλλοι παίκτες του έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να τον χτυπάνε επειδή ξέρουν ότι οι διαιτητές δεν θα δώσουν φάουλ. Ενθαρρύνονται τα δυνατά χτυπήματα κοντά στο καλάθι προς τον Ζάιον όπως κάποτε για τον Σακίλ Ο'Νιλ. Ήταν απαίσιο τότε και είναι απαίσιο και τώρα».

Την φετινή σεζόν ο Ουίλιαμσον μετράει 27 πόντους, 7.22 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής.