Ποκουσέφσκι: «Στον Ολυμπιακό ήταν απίστευτοι, να γίνω από τους καλύτερους στο ΝΒΑ» (vid)

To ΝΒΑ παρουσίασε ένα αφιερωματικό βίντεο στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, με τον νεαρό Σέρβο των Θάντερ να μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, αλλά και τους στόχους του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ποκουσέφσκι: «Στον Ολυμπιακό ήταν απίστευτοι, να γίνω από τους καλύτερους στο ΝΒΑ» (vid)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφκσι διαπρέπει στο NBA, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του κόντρα στους Χόρνετς και η λίγκα ετοίμασε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον ταλαντούχο Σέρβο.

Σε αυτό ο νεαρός περιφερειακός των Θάντερ αναφέρεται στη ζωή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, στα παιδικά του χρόνια στη Σερβία αλλά και στους στόχους του στο NBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το όνειρο του ΝΒΑ: «Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στο ΝΒΑ και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Στο ΝΒΑ πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα, γιατί αν δεν το κάνεις πιθανότατα θα χάσεις».

Για τα παιδικά του χρόνια στην Σερβία: «Μεγάλωσα στην Σερβία, στο Νόβι Σαντ. Ο πατέρας μου, ο θείος μου, ο αδελφός μου και η μητέρα μου έπαιζαν μπάσκετ, οπότε το ίδιο έκανα και εγώ. Από δύο χρονών είχα μία μπάλα στα χέρια.

Αν πας στην Σερβία θα δεις παντού ένα γήπεδο μπάσκετ. Ίσως επειδή έχουμε πολλούς σπουδαίος παίκτες και ιστορία, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να ξεκινάνε με το μπάσκετ.

Όταν ήμουν 10-12 χρονών άρχισαν να επικοινωνούν ομάδες μαζί μου και κατάλαβα ότι μπορώ να παίξω. Από 8 χρονών ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ».

Για τους παίκτες που θαύμαζε: «Όταν ήμουν μικρός παρακολουθούσα τον Κόμπι. Θέλω να έχω όμως το δικό μου στυλ μπάσκετ».

Για την στήριξη των γονιών του: «Οι γονείς μου με στήριξαν 100%. Πριν κοιμηθώ κάθε βράδυ ρωτούσα τον πατέρα μου αν πιστεύει ότι μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ και πάντα απαντούσε θετικά. Οι γονείς μου πίστεψαν σε μένα και για εγώ απλώς έπρεπε να προπονούμαι σκληρά.

Έκανα σκληρές προπονήσεις για να είμαι έτοιμος. Αν δεν προπονείσαι σκληρά, δεν θα είσαι έτοιμος στους αγώνες. Πάντα έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά. Στην Σερβία, αν παίζεις σκληρά, τότε θα παίξεις».

Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα: «Στην Ελλάδα άρχισα να παίζω με παιδιά της ηλικίας μου αλλά και με άνδρες. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν καλά. Ήμουν συχνά μόνος μου στην Αθήνα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήξερα γιατί βρισκόμουν εκεί. Δούλεψα σκληρά για να έρθω εδώ.

Στον Ολυμπιακό ήταν απίστευτοι, με βοήθησαν και ένιωθα ότι ήμουν στο σπίτι μου. Έμαθα την γλώσσα, έκανα φίλους στην Ελλάδα και αισθάνομαι ότι είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Για την επιλογή του από τους Θάντερ στο Νο17 του ΝΒΑ Draft 2020 και τις σκέψεις του πριν επιλεγεί: «Ήμουν θετικός πηγαίνοντας στο ντραφτ. Δεν περίμενα να βρεθώ στο Νο17, αλλά ήμουν ενθουσιασμένος και τις μέρες πριν το ντραφτ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Την βραδιά του ντραφτ όμως ήμουν ήρεμος, δεν αισθανόμουν πίεση και ήταν μία τέλεια νύχτα, που θα θυμάμαι για πάντα».

Για την δυσκολία προσαρμογής από το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ΝΒΑ: «Δεν είχα και το Summer League και τις προπονήσεις που είχαν άλλοι παίκτες. Όλα έγιναν γρήγορα και μπήκα κατευθείαν στην σεζόν. Προσπάθησα να κάνω αυτό που ξέρω. Με βοήθησε η G-League, νιώθω καλύτερα στο γήπεδο.

Ήταν δύσκολο γιατί πήγα κατευθείαν από την Ευρώπη στο ΝΒΑ έχοντας να παίξω πολλούς μήνες χωρίς να έχω Summer League ή προπονήσεις. Οι εμπειρίες που πήρα στην G-League όμως με βοήθησαν. Κάθε δεύτερη μέρα παίζουμε, κάτι που είναι τρελό. Είναι πιο γρήγορο το παιχνίδι, κάτι που το κάνει δύσκολο».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν έχει επικοινωνήσει μαζί του: «Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μιλήσαμε λίγο όταν ήμουν στην Ελλάδα, μου είπε κάποια πράγματα που με βοήθησαν όταν πήγα στις ΗΠΑ. Ανυπομονώ να παίξουμε αντίπαλοι στο ΝΒΑ».

Για την συνάντηση και τη συνομιλία του με τον Νίκολα Γιόκιτς: «Πριν το ζέσταμα του αγώνα με τους Νάγκετς άκουσα κάποιον να φωνάζει "Αλεξέι, Αλεξέι". Γύρισα και ήταν Γιόκιτς. Μίλησα μαζί του, είναι σπουδαίος παίκτης και ήταν ωραίο που μίλησα στην γλώσσα μου με κάποιον στο ΝΒΑ».

Για τους Θάντερ: «Οι Θάντερ μου έδειξαν ότι πιστεύουν σε εμένα και με θέλουν και αυτό είναι αρκετό για εμένα για να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ και να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ. Μου έδειξαν ότι με πιστεύουν και μου το δείχνουν σε κάθε παιχνίδι και είμαι χαρούμενος. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα έχει μέλλον επειδή δουλεύει σωστά. Τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος».

Για τους στόχους του στο ΝΒΑ: «Έχω υπομονή. Προσπαθώ να αποδείξω ότι μπορώ να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Το να δουλεύω και να παίζω σκληρά είναι αυτό που θα με βοηθήσει στο μέλλον».