Γκραντ Χιλ: Αναλαμβάνει θέση στην Team USA

O σπουδαίος και άτυχος από τους τραυματισμούς, Γκραντ Χιλ, θα είναι ο νέος επικεφαλής της Team USA ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

 Γκραντ Χιλ: Αναλαμβάνει θέση στην Team USA

O Γκραντ Χιλ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ΝΒΑ στη δεκαετία του '90. Σπουδαίος παίκτης, σμολ-φόργουορντ πρώτης γραμμής, με αστείρευτο ταλέντο, αλλά στην πορεία οι τραυματισμοί του κόστισαν, μη καταφέρνοντας να κάνει την καριέρα που όλοι περίμεναν. Έπαιξε σε Πίστονς, Μάτζικ, Σανς και Κλίπερς, καταφέρνοντας όμως να μείνει 19 χρόνια στον χώρο.

O παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος το 1996 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα με τις ΗΠΑ, παίρνει πόστο στην Team USA. Θα αναλάβει ως νέος επικεφαλής της Team USA, παίρνοντας τη θέση του Τζέρι Κολάντζελο, ο οποίος υπηρετεί το συγκεκριμένο πόστο από το 2005.

Ο Γκραντ Χιλ εξέφτασε την περηφάνια του για το γεγονός, σχολιάζοντας τα εξής: «Είναι τεράστια τιμή να υπηρετήσω ως γενικός διευθυντής την ανδρική εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ανυπομονώ να εργαστώ με το σταφ και το διοικητικό συμβούλιο για να οδηγήσουμε την ομάδα στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του ταλέντου της παγκοσμίως.

Ως μέλος της Dream Team του 1996 γνωρίζω τον ενθουσιασμό και την ευθύνη της εκπροσώπησης της χώρας μας. Είμαι σίγουρος ότι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το μεγάλο ταλέντο της και τον χαρακτήρα των παικτών της χώρας μας».