ΝΒΑ: Σταματάει το μπάσκετ ο Τάμπο Σεφολόσα

Ύστερα από θητεία 15 ετών στο ΝΒΑ, ο Τάμπο Σεφολόσα ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια του, δίνοντας τέλος στην επαγγελματική του καριέρα.

ΝΒΑ: Σταματάει το μπάσκετ ο Τάμπο Σεφολόσα

Την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ ύστερα από 20 χρόνια επαγγελματικά στον χώρο, εκ των οποίων τα 15 στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, πήρε ο Τάμπο Σεφολόσα.

Ο Ελβετός φόργουορντ δίνει τέλος στην καριέρα του έναν μήνα πριν κλείσει τα 37 χρόνια ζωής, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του το 2000 στην πατρίδα του.

Ο κυριότερος λόγος που πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί που πέρασε, ενώ πρώτα το συζήτησε και με την οικογένειά του.

Ο Σεφολόσα υπήρξε ένας αξιόλογος ρολίστας στο ΝΒΑ φορώντας τις φανέλες των Σικάγο Μπουλς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ατλάντα Χοκς, Γιούτα Τζαζ και Χιούστον Ρόκετς.

Στην καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε 5.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 21.9 λεπτά συμμετοχής σε 869 αγώνες από το 2006 έως την περσινή σεζόν.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με την ελβετική Τέγκε Ριβιέρα, με τη γαλλική Σαλόν, με την ιταλική Μπιέλα, ενώ στο lockout του 2011 φόρεσε για λίγους αγώνες τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του στο ΝΒΑ ήταν η συμμετοχή στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ το 2019, όταν αγωνιζόταν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.