Μαϊάμι Χιτ: Εκτός ομάδας ο Μέγερς Λέοναρντ, λόγω ρατσιστικού σχολίου

Παρά τη δημόσια απολογία του για το ρατσιστικό ύφος με το οποίο αναφέρθηκε στον εβραϊκό πληθυσμό, η Μαϊάμι Χιτ έθεσαν εκτός ομάδας επ' αορίστου τον Μέγερς Λέοναρντ.

Μαϊάμι Χιτ: Εκτός ομάδας ο Μέγερς Λέοναρντ, λόγω ρατσιστικού σχολίου

Μέσω ανακοίνωσης, η ομάδα του Μαϊάμι ξεκαθάρισε πως ο 29χρονος τίθεται εκτός ομάδας επ' αόριστον, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται έρευνα από το ΝΒΑ για όσα ειπώθηκαν.

"Οι Μαϊάμι Χιτ καταδικάζουν σθεναρά την χρήση οποιουδήποτε είδους λόγου μίσους. Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Μέγερς Λέοναρντ ήταν λανθασμένες και δεν θα ανεχθούμε ρητορική μίσους από κανέναν, που σχετίζεται με τον οργανισμό" αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Μαϊάμι Χιτ, καταλήγοντας: "Ο Μέγερς Λέοναρντ θα είναι εκτός ομάδας επ' αόριστον. Οι Μαϊάμι Χιτ θα συνεργαστούν με το ΝΒΑ, ενόσω διεξάγεται η έρευνα".

Ο ίδιος απολογήθηκε μέσω των social media:

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την χρήση της αντι-σημιτικής προσβολής κατά τη διάρκεια ενός live stream, χθες. Ενόσω δεν γνώριζα εκείνη την στιγμή τι σήμαινε αυτή η λέξη, η άγνοιά μου για την ιστορία της και το πόσο προσβλητική είναι για την εβραϊκή κοινότητα δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαι πρόθυμος να βρω ανθρώπους που θα με διδάξουν γι αυτού του είδους το μίσος και το πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε. Υπόσχομαι πως θα τα πάω καλύτερα και οι μελλοντικές ενέργειές μου θα είναι πολύ πιο δυναμικές, από την χρήση αυτής της λέξης".