ΝΒΑ All-Star Game 2021: Μια... διαφορετική «μάχη» αστέρων στην Ατλάντα!

Αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του NBA All Star Game 2021 στην Ατλάντα (8/3, 03:00). Το fosonline.gr σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν το τζάμπολ της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ.

ΝΒΑ All-Star Game 2021: Μια... διαφορετική «μάχη» αστέρων στην Ατλάντα!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/3, 03:00 ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται στο "State Farm" της Ατλάντα το 70ο NBA All Star Game για το 2021, με ορισμένες... προσαρμογές λόγω της πανδημίας.

Ο κορονοϊός μπορεί να διαφοροποίησε τα σχέδια της λίγκας για το All Star Game, αλλά δεν τα ματαίωσε. Αν και αρχικά το ματς των κορυφαίων αστέρων του NBA θα αναβαλλόταν για την φετινή σεζόν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κόσμου φυσικά, ενώ η πόλη διεξαγωγής του μεταφέρθηκε από την Ιντιανάπολις στην Ατλάντα.

Οι... υποχρεωτικές αλλαγές στον προγραμματισμό

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι All Star εκδηλώσεις διεξάγονται στο διάστημα ενός Σαββατοκύριακου. Όμως για λόγους ευνόητους, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Έτσι, προκρίθηκε η επιλογή της διεξαγωγής του αγώνα και των κύριων διαγωνισμών εντός μίας ημέρας, αφήνοντας κατά μέρος άλλες εκδηλώσεις όπως τo Rising Stars Game και το Celebrity Game.

Οι διαγωνισμοί τριπόντων και δεξιοτεχνίας θα πραγματοποιηθούν πριν από το τζάμπολ του κύριου event, ενώ ο διαγωνισμός καρφωμάτων θα διεξαχθεί στο ημίχρονο του All Star Game.

Τα ρόστερ των ομάδων

Για τέταρτη χρονιά, μετά τη σεζόν 2017-118, το All Star Game θα πραγματοποιηθεί με το νέο format, δηλαδή όχι με ματς Δύσης εναντίον Ανατολής, αλλά με παίκτες που επιλέχθηκαν και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, ασχέτως περιφέρειας.

Τη φετινή σεζόν, αρχηγοί των δύο ομάδων αναδείχθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ. Στις 4 Μαρτίου διενεργήθηκε το καθιερωμένο draft, με τους δύο σταρ να επιλέγουν τους συμπαίκτες τους από την «δεξαμενή» της δυτική και της ανατολικής περιφέρειας ανεξαιρέτως.

Team ΛεΜπρόν
Βασική πεντάδα: ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)
Αναπληρωματικοί: Ντάμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Κρις Πολ (Σανς), Μπεν Σίμονς (Σίξερς), Τζέιλεν Μπράουν (Σέλτικς), Πολ Τζορτζ (Κλίπερς), Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς) και Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ)
Προπονητής: Κουίν Σνάιντερ (Τζαζ)

Team Ντουράντ
Βασική πεντάδα: Κάιρι Ίρβινγκ (Νετς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουίζαρντς), Καουάι Λέοναρντ (Κλίπερς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς)
Αναπληρωματικοί: Τζέιμς Χάρντεν (Νετς), Ζάιον Ουίλιαμσον (Πέλικανς), Ζακ ΛαΒίν (Μπουλς), Τζούλιους Ραντλ (Νικς), Ντόνοβαν Μίτσελ, Μάικ Κόνλεϊ (Τζαζ), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ)
Προπονητής: Ντοκ Ρίβερς (Σίξερς)

Οι μεγάλες απουσίες

Από τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ υπάρχουν πάντοτε και ηχηρές απουσίες. Την φετινή σεζόν θα απουσιάσει, μεταξύ άλλων, ο Άντονι Ντέιβις. Ο άσος των Λέικερς επρόκειτο να αντικατασταθεί αρχικά από τον Ντέβιν Μπούκερ. Όμως και ο άσος των Σανς τραυματίστηκε, δίνοντας τελικά την σκυτάλη στον Μαϊκ Κόνλεϊ, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε All Star Game.

Μεγάλη απουσία είναι και αυτή του αρχηγού Κέβιν Ντουράντ, η οποία «έχρισε» βασικό τον Τζέισον Τέιτουμ και έφερε την κλήση του Ντομάντας Σαμπόνις.