Ποκουσέφσκι: «Αυτά έμαθα από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου»

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, αλλά και για όσα του έμαθαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου.

Ποκουσέφσκι: «Αυτά έμαθα από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου»

O Aλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Θάντερ, αναφέρθηκε στο βήμα που έκανε στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στον Ολυμπιακό. Οι συμβουλές που του έδωσαν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αυτό που έμαθα από τον Σπανούλη, αλλά τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο ΝΒΑ, ήταν πως είναι δεν είναι σημαντικά μόνο τα πράγματα εντός των παρκέ, αλλά και εκτός. Όπως για παράδειγμα, όλα όσα αφορούν την ξεκούραση, την προετοιμασία, ακόμα και την διατροφή. Είναι όλα πολύ σημαντικά και ειδικά στο ΝΒΑ, που το πρόγραμμα είναι πιο πιεσμένο και οι αγώνες πιο έντονοι, όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο και με έχουν βοηθήσει πολύ να ανταποκριθώ μέχρι στιγμής.

Η ζωή στην Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου είναι τέλεια. Τον ελεύθερο χρόνο μου και το διάστημα των διακοπών θα τα περνάω κυρίως στην Ελλάδα. Όσον αφορά την Αμερική, στην οποία η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του κορωνοϊού, προτεραιότητα είναι το μπάσκετ και παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό.

Συναντήθηκα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν ταξιδέψω στις ΗΠΑ και μου έδωσε σημαντικές συμβουλές για το τι θα αντιμετωπίσω στο ΝΒΑ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, δεν χρειάζεται να σχολιάσω καν πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να βρεθούμε και αντίπαλοι στο γήπεδο.

Έχω μιλήσει για τη συνέχεια της σεζόν με τους ανθρώπους των Θάντερ. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες στη “φούσκα” της G-League θα πάω και πάλι πίσω στην ομάδα και θα αγωνιστώ μαζί της στο δεύτερο μισό της κανονικής σεζόν».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας