Ξέσπασε ο Στιβ Κερ για το ρατσιστικό συμβάν στον Τζέρεμι Λιν

Ο Στιβ Κερ στάθηκε στο πλευρό του Τζέρεμι Λιν για το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο παίκτης του.

Ξέσπασε ο Στιβ Κερ για το ρατσιστικό συμβάν στον Τζέρεμι Λιν

Ο ρατσισμός δεν θα κοπάσει και έχει πολλές μορφές. Μία τέτοια αποκάλυψε ο Τζέρεμι Λιν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και για την οποία ο προπονητής του Στιβ Κερ ξέσπασε.

Σε έναν αγώνα της G-League, κάποιος αποκάλεσε «κορονοϊό» τον Λιν ο οποίος έγραψε στο facebook….

«Κάτι αλλάζει σε αυτήν τη γενιά. Έχουμε κουραστεί να μας λένε ότι δεν βιώνουμε ρατσισμό, έχουμε κουραστεί να μας λένε να κρατήσουμε τα κεφάλια μας ψηλά και να μην κάνουμε τίποτα. Πραγματικά, είμαστε κουρασμένοι να μας χλευάζουν μπροστά στα μάτια μας. Είμαστε κουρασμένοι από τα στερεότυπα στο Χόλιγουντ που επηρεάζουν την ψυχή μας και περιορίζουν το ποιοι είμαστε. Είμαστε κουρασμένοι να είμαστε αόρατοι.

Θέλω καλύτερο μέλλον, ειδικά για όλους αυτούς που εργάστηκαν τόσο σκληρά και θυσίασαν τόσα πολλά για να κάνουμε εμείς τη ζωή μας. Θέλω καλύτερο μέλλον για την ανιψιά μου και τον ανιψιό μου και τα μελλοντικά μου παιδιά. Το να είσαι Ασιάτης δεν σημαίνει ότι δεν βιώνουμε τη φτώχεια και τον ρατσισμό. Όντας 9 χρόνια βετεράνος του ΝΒΑ δεν με προστατεύει από το να με αποκαλεί κάποιος "κορονοϊό" στο γήπεδο. Το να είσαι άνθρωπος με πίστη δεν σημαίνει ότι δεν παλεύω για δικαιοσύνη, για τον εαυτό μου και για τους άλλους. Εδώ είμαστε πάλι, Ακούει κανείς;",

Ο Στιβ Κερ διαβάζοντας το σχόλιο του παίκτη του, από την πλευρά του ανέφερε…

«Μόλις είδα το post του Λιν και είναι πολύ δυνατό. Τον συγχαίρω για αυτά που είπε και συμφωνώ απόλυτα μαζί του στο θέμα του ρατσισμού που υπάρχει προς την ασιατική αμερικανική κοινότητα. Είναι γελοίο. Και προφανώς έχει γεννηθεί από πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου μας, αφού αφορά τον κορονοϊό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα.

Είναι σοκαριστικό. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό, όπως και τον ρατσισμό γενικά. Εννοώ ότι είμαστε όλοι δέρμα και αίμα. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Όπως μου είχε πει κάποτε και ο Γκρεγκ Πόποβιτς, είμαστε όλοι ατυχήματα της γέννησης. Γεννηθήκαμε και είμαστε όπως είμαστε χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Μπορούμε να ελέγξουμε όμως το πώς θα συμπεριφερθούμε στον κόσμο και είναι σοκαριστικό για εμένα ότι συμπεριφερόμαστε άσχημα στον κόσμο με βάση το χρώμα του δέρματος. Σίγουρα επικροτώ ότι θα γίνει έρευνα για το θέμα».