Ίρβινγκ: «Η αλλαγή του λογοτύπου του NBA πρέπει να συμβεί» (pic)

Ο άσος του NBA Κάιρι Ίρβινγκ με ανάρτησή του social media, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του λογοτύπου του NBA σε ένα νέο που θα φέρει τη μορφή του "Black Mamba".

Ίρβινγκ: «Η αλλαγή του λογοτύπου του NBA πρέπει να συμβεί» (pic)

Ο Κάιρι Ίρβινγκ, με ανάρτησή του στα Instagram, επαναφέρει την προοπτική αλλαγής του τρέχοντος λογοτύπου του NBA, σε άλλο με τη μορφή του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ.

«Πρέπει να συμβεί. Δεν με νοιάζει τι λένε. Οι μαύροι βασιλιάδες έχτισαν αυτό το πρωτάθλημα» έγραψε ο ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος αργότερα, λόγω σχολίων, πρόσθεσε:
«Για όλους τους ανθρώπους που λένε ότι δεν πρόκειται για το χρώμα. "Μαύρος" ή "Μαύροι βασιλιάδες" είναι όπως εμείς αποκαλούμε τους εαυτούς μας. Και αυτό είναι που αρνήθηκαν οι καταπιεστές να αποκαλέσουν τους προγόνους μου. Μαύροι βασιλιάδες. Αντιμετωπίστε το».


Το NBA, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι υπέρ της αλλαγής μιας εικόνας που αναγνωρίζεται στον παγκόσμιο αθλητισμό εδώ και χρόνια.


Ο Άλαν Σίγκελ, ο οποίος σχεδίασε το λογότυπο, αναγνώρισε επανειλημμένα ότι εμπνεύστηκε από τη σιλουέτα του Τζέρι Ουέστ, ενός παίκτη που έγινε «εικόνα» των Λος Άντζελες Λέικερς, αφού πέρασε 14 σεζόν με την ομάδα, αλλά το NBA δεν αναγνώρισε ποτέ ότι το λογότυπο είναι συγκεκριμένος παίκτης.