ΝΒΑ: Κανονικά στις 7 Μαρτίου το All Star Game

Το NBA  θα διοργανώσει κανονικά στις 7 Μαρτίου το All Star Game του 2021

ΝΒΑ: Κανονικά στις 7 Μαρτίου το All Star Game

Το NBA θα διοργανώσει κανονικά στις 7 Μαρτίου το All Star Game του 2021 στην Ατλάντα, παρά τις έντονες ανησυχίες κορυφαίων παικτών σχετικά με τη διοργάνωση της γιορτής του μπάσκετ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το NBA θα οργανώσει ιδιωτική μετακίνηση για τους συμμετέχοντες στο All-Star Game και, μαζί με την Ένωση Παικτών, θα δεσμεύσουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τα ιστορικά Black Colleges and Universities (HBCUs) και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων από τον κορονοΪό.

«Το NBA All-Star Game στην Ατλάντα θα συνεχίσει την ετήσια παράδοσή μας να γιορτάζουμε το παιχνίδι με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», υπογράμμισε ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, σε δελτίο Τύπου και πρόσθεσε: «Εκτός από τα όσα θα διαδραματιστούν στο παρκέ, το All-Star Game θα τιμήσει τον ζωτικό ρόλο που παίζουν τα HBCU στις κοινότητές μας και θα εστιάσει την προσοχή και τους πόρους στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων από τον κορονοϊό».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, πάντως, ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διοργάνωση ενός All-Star Game εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια ενός ήδη συμπιεσμένου προγράμματος στην κανονική περίοδο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

«Έχω μηδενική ενέργεια και μηδενικό ενθουσιασμό για ένα All-Star φέτος. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί πρέπει να γίνει», είχε τονίσει πριν από δύο εβδομάδες ο σουπερ σταρ των Λέικερς.

Ανάμεσα στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που θα εφαρμοστούν στο All-Star είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος "mini φούσκας" μέσα σε ένα ξενοδοχείο για παίκτες και προπονητές, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμείνουν στο καθορισμένο ξενοδοχείο, εκτός από τις δραστηριότητες του All-Star, ενώ δεν θα υπάρχουν δραστηριότητες φιλάθλων ή εκδηλώσεις με εισιτήρια.

Παράλληλα, το NBA ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει την ίδια ημέρα, τους διαγωνισμούς τριπόντων, δεξιοτήτων και καρφωμάτων.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας